• 25/10/2013

Bij Ballast Nedam verdwijnen 250 banen

Het bouwbedrijf heeft meer slecht nieuws: de verwachting is dat er dit jaar een operationeel verlies komt in plaats van de eerder voorspelde winst.

Trefwoorden: #Ballast Nedam, #bouw- en inframarkten, #bouwbedrijf, #reorganisatie

Lees verder

HR

( Foto: Ballast Nedam )

ENGINEERINGNET.NL -- Op korte termijn verdwijnen er banen bij de regionale bouwbedrijven van Ballast Nedam, de specialistische bedrijven en op het hoofdkantoor. Deze reorganisatie kost 7 miljoen euro.

Ballast Nedam geeft geen informatie over de omvang van het verwachtte operationeel verlies voor dit jaar. Vorig jaar lag dit op 31 miljoen euro.

Oorzaak van het tegenvallende bedrijfsresultaat is de moeizame situatie in bouw- en inframarkten, de felle concurrentie en prijsdruk. Ballast Nedam verwacht dat dit nog wel enige tijd zal aanhouden.

Positieve noot is dat de orderportefeuille in het derde kwartaal van 1,56 miljard euro naar 1,63 miljard euro steeg. Hierbij gaat het onder meer om het pps-project Penitentiaire Inrichting Zaanstad, de E- en F-pieren op Schiphol, de ontwikkeling van (Y)ours Leiden en 157 nieuwbouwwoningen in Amsterdam.

Nog niet in de orderportefeuille opgenomen is het contract voor beheer en onderhoud van droge infrastructuur van het Havenbedrijf Rotterdam voor een periode van 5 jaar. Ook is een opdracht in de maak voor een gebouw met 233 nieuwe woningen op de campus Uilenstede in Amstelveen.

Vorig jaar maakte Ballast Nedam al bekend ongeveer 450 arbeidsplaatsen te schrappen.

In juli is de verkoop van het grondstoffenbedrijf Yvoir afgerond om de financiële positie van Ballast Nedam te versterken. Verder is het bedrijf bezig Beheermaatschappij Bontrup te verkopen, als mede Feniks Recycling waar Remex Mineralstoff bod op heeft uitgebracht.


(Lydia Heida)