• 30/10/2013

Verbeter uw (productie)proces

Verbeter uw (productie)proces en verleng de levensduur van uw pH sensoren.

Trefwoorden: #Endress+Hauser, #kalibratie, #kalibreren, #Memobase Plus CYZ71D, #pH sensoren, #softwareprogramma

Lees verder

Productnieuws

ENGINEERINGNET.BE -- Het reinigen en kalibreren van pH sensoren in productieprocessen is vaak een tijdrovende en lastige klus.

Met het nieuwe softwareprogramma Memobase Plus CYZ71D van Endress+Hauser is het mogelijk om deze sensoren te reinigen en kalibreren in een geconditioneerde omgeving, zoals in het lab of een werkplaats.

In het proces hoeft de Memosens pH sensor dan alleen nog maar uitgewisseld te worden door een eerder gekalibreerde Memosens sensor. Hierdoor vermindert de downtime van uw meetpunt.

Daarnaast is het nu simpel geworden om de frequentie van reiniging/kalibratie op te voeren waardoor de nauwkeurigheid en betrouwbaarheid van de pH meetwaarde stijgt.

En het bijkomende voordeel hiervan: de pH sensoren gaan veel langer mee doordat ze beter gereinigd/geregenereerd en gekalibreerd worden.

Vooral pH sensoren dienen regelmatig gereinigd en gekalibreerd te worden maar ook Memosens sensoren van de volgende parameters kunnen op Memobase Plus worden aangesloten en gekalibreerd: redox, (inductieve en conductieve) geleidbaarheid, amperometrisch zuurstof en vrij chloor.

Maar de Memobase Plus software kan meer dan kalibreren alleen. Er kan in het lab of werkplaats ook een tijdelijke meting mee worden uitgevoerd. Daarnaast wordt er automatisch een rapportage gemaakt en opgeslagen van elke uitgevoerde meting en kalibratie.

U hoeft dus zelf geen excelfiles meer bij te houden. Alle historische data is met een druk op de knop uit de database te exporteren naar pdf- of csv-files.

Ook is een uploadfunctionaliteit van rapportages naar Compucal kalibratiemanagementsoftware en (W@M-Professional) Plant Asset Management platform aanwezig.


Meer informatie:
Endress+Hauser NV
Carlistraat 13 - B-1140 Brussel
info@be.endress.com - www.endress.com

Dit gesponsorde tekstBERICHT is een realisatie van:
Endress+Hauser


Bericht van de redactie: dit is een ingezonden mededeling, die mogelijk niet vrij is van commerciële invloeden. De verantwoordelijkheid voor de verstrekte technische en andere gegevens berust volledig bij de vermelde leverancier of fabrikant.

Wenst u ook een nieuw product in de markt te zetten, uit te pakken met een succesverhaal bij een klant, te inviteren voor een cursus, seminarie of event? Klik hier.