• 05/11/2013

Nieuwe voorzitter van de Koninklijke Vereniging MKB: Michaël van Straalen

Michaël van Straalen werd sinds begin november de nieuwe voorzitter van de Koninklijke Vereniging MKB-Nederland.

Trefwoorden: #Koninklijke Metaalunie, #Koninklijke Vereniging MKB-Nederland, #Michaël Van Straalen, #nieuwe voorzitter gezocht

Lees verder

personalia

ENGINEERINGNET.NL -- Michaël Van Straalen (57) was trouwens al sinds 1 september waarnemend voorzitter van MKB-Nederland.

Sinds 2007 is Van Straalen voorzitter van Koninklijke Metaalunie en ook vicevoorzitter van MKB-Nederland. Hij is een echte ondernemer met gevoel voor politiek. Metaalunie feliciteert hem van harte en wenst hem veel succes in zijn nieuwe functie.

Metaalunie heeft het volste vertrouwen dat hij een echte voorman voor het mkb in Nederland gaat zijn zoals hij dat nu ook is voor het mkb-metaal. “Wij zijn er trots op dat onze voorzitter die rol gaat vervullen, al betekent dat helaas dat wij voortijdig afscheid van hem moeten nemen als voorzitter”, aldus Bert Jaarsma, directeur organisatie Koninklijke Metaalunie.

Met het aantreden van Van Straalen als voorzitter van MKB-Nederland gaat Metaalunie per direct op zoek naar een nieuwe voorzitter.

“Tot een opvolger benoemd is en aantreedt, is Michaël bereid gevonden de beide functies te combineren. Om dat mogelijk te maken zullen andere bestuursleden en de directie soms taken van hem overnemen”, schetst Jaarsma.

Op korte termijn wordt een benoemingsadviescommissie ingesteld die een voordracht voor een nieuwe voorzitter gaat voorbereiden. De eerste taak van die commissie wordt het opstellen van een profielschets, waarna de wervingsprocedure zal starten.


(Guy Leysen) (foto van Michaël van Straalen: Sander van der Torren)