• 06/11/2013

Materialise overweegt mogelijk notering op Nasdaq

De 3D-print serviceverlener Materialise plant mogelijk een beursgang. Dat meldt The Wall Street Journal.

Trefwoorden: #3d, #3d print, #economie, #layerwise, #materialise, #melotte, #nasdaq

Lees verder

Nieuws

( Foto: Materialise, levering printmachine bij het bedrijf )

ENGINEERINGNET.BE – Het Leuvense bedrijf Materialise gaat mogelijk fondsen ophalen via een zogenaamde IPO, een Initial Public Offering. Dat meldt de The Wall Street Journal op zijn website.

Materialise vormt samen met Layerwise en Melotte, een dochterbedrijf van weefgetouwenbouwer Picanol, een select kransje van Vlaamse aanbieders van 3D-print diensten, en behoort tot de wereldtop. Samen vormen de drie het grootste industriële 3D-print hub van Europa. Topman Wilfried Vancraen wordt internationaal erkend als pionier die de technologie in een stroomversnelling wist te brengen.

IPO's van 3D-print bedrijven zijn momenteel een ware hype bij beleggers. Er noteren al verschillende 3D-print bedrijven op de beurs, maar veelal gaat het om bouwers van de printmachines zelf. Materialise doet dat niet, maar biedt een dienstverlening aan om objecten te printen.

'Volgens mensen die het bedrijf kennen', zo meldt The Wall Street Journal, 'kiest het bedrijf van Wilfried Vancraen waarschijnlijk voor NYSE Euronext of Nasdaq'. Via de IPO zou Materialise naar verluidt tussen 70 en 100 miljoen dollar kunnen ophalen.


(Bert Belmans)