• 08/11/2013

Ir. Noordhofprijs wil technisch vakmanschap bevorderen

De Ir. Noordhofprijs, een initiatief van de Stichting Bevordering Vakmanschap, werd dit jaar uitgereikt bij Vanderlande Industries. Er waren maar liefst 32 genomineerden.

Trefwoorden: #mechatronica, #Noordhof, #prijs, #techniek, #vakman, #Vanderlande

Lees verder

Nieuws

( Foto: Vanderlande )

ENGINEERINGNET.NL -- Het Innovation Centre van Vanderlande Industries vormde begin november het toneel voor de uitreiking van de Ir. Noordhofprijs 2013.

De award wordt sinds 1986 uitgereikt op initiatief van een stichting die in het leven is geroepen door de ingenieur Noordhof. Die stelt vanuit zijn privévermogen een bedrag ter beschikking om het vakmanschap te bevorderen in de regio Zuidoost-Brabant.

Met de uitreiking worden diverse vakmensen in het zonnetje gezet. Het doel is om het vakmanschap op het gebied van bouw, metaal of mechatronica te bevorderen en het aanzien van de beroepsarbeid te verhogen. Dit jaar stonden er maar liefst 32 vakmensen op het podium als genomineerde.

De prijsuitreiking werd verzorgd door Yvonne van Hest, programma manager bij Brainport Development. Zij benadrukte onder andere dat de regio Zuidoost Brabant gekenmerkt wordt door technologische innovaties: "Innovaties die van grote economische betekenis zijn voor Nederland en ver daarbuiten, maar die niets zijn zonder de technische vakmensen die ze bedenken, maken, onderhouden."


(Bert Belmans)

WINNAARS
Jan Bruurs, werkzaam als Technical Specialist Tooling bij KMWE Precisie, won de prijs in de categorie metaal.

In de categorie Bouw won Jacob van Seccelen, werkzaam als machinaal houtbewerker bij Bots Bouwgroep.

Jos van de Snepscheut, werkzaam als allround mechatronica monteur bij Frencken Mechatronics, ging er met de prijs vandoor in de categorie Mechatronica en overige beroepen.

Naast de Ir. Noordhofprijs werd deze dag ook een motivatieprijs uitgereikt aan de meest veelbelovende ROC-student die een opleiding combineert met werken in de praktijk. Jeroen Sanders, student van ROC Ter AA/SBRH en werkzaam bij Koppens Tegelwerken, werd de winnaar van de Junior Vaktalentprijs 2013.

FOTO
Vlnr: Peter Gerretse, Jan Bruurs, Jacob van Seccelen, Jos van de Snepscheut, Jeroen Sanders, Yvonne van Hest, Bert van Gijzel.