• 08/11/2013

BYD sluit contract met KLM voor onderhoud elektrische bussen op Schiphol

Chinees busbouwer BYD tekent contract met KLM Equipment Services voor onderhoud van zijn 35 elektrische bussen op Schiphol.

Trefwoorden: #byd, #byd auto, #elektrisch, #energie, #Isbrand Ho, #klm, #onderhoud, #schiphol

Lees verder

nieuws

( Foto: BYD )

ENGINEERINGNET.NL – De Chinese busconstructeur BYD laat weten zijn vloot van 35 volledig elektrische bussen op Schiphol 10 jaar lang te zullen laten servicen door KLM Equipment Services (KES).

Eerder dit jaar maakte BYD Auto bekend dat het 35 volledig elektrische bussen mocht leveren aan vliegveld Schiphol. De bussen zullen worden ingezet voor het vervoer van passagiers tussen de terminals en de vliegtuigen.

Voor de constructeur was dat een belangrijke bestelling. Het bedrijf wil namelijk zijn bussen in Europa gaan assembleren, maar stelt eerst voldoende bestellingen op zak te willen hebben.

Op de vakbeurs Busworld in het Vlaamse Kortrijk stelde Isbrand Ho, Managing Director van BYD Europe, jaarlijks zowat 100 exemplaren te moeten verkopen 'om een fabriek te rechtvaardigen'.

Dat moment komt steeds dichterbij, zo liet hij toen weten. "Een aantal landen wordt overwogen". Belangrijk bij de keuze zijn naar verluidt toegang tot de markt en een aantrekkelijk vestigingsklimaat.


(Bert Belmans)

FOTO
Bij de contractondertekening waren aanwezig: Jan Heijmans (Director Finance, KLM Equipment Services), Mathilde E. Bilderbeek (Director Human Resources, KLM Equipment Services) en Jan van Noort (Senior After Sales Service Manager BYD).

ACHTERGROND
BYD heeft kantoren in verschillende landen. Het Europese hoofdkantoor is sinds 1999 gevestigd in Rotterdam, met commerciële activiteiten sinds 2010. BYD heeft naar eigen zeggen de intentie om alleen al in Nederland 20 miljoen te investeren in de komende jaren. Het merk zal werk bieden aan ongeveer 150 mensen.