• 12/11/2013

Aantal iWorkers zal komende vijf jaar sterk toenemen

Leidinggevenden in bedrijven verwachten dat aantal iWorkers – werknemers die dag en nacht toegang hebben tot bedrijfsinformatie – de volgende vijf jaar sterk zal toenemen.

Trefwoorden: #hr, #ict, #iworker, #job, #ricoh

Lees verder

HR

( Foto: Engenico )

ENGINEERINGNET – Uit onderzoek van Ricoh blijkt dat bedrijfsverantwoordelijken in Europa hun werknemers (nog) meer willen 'connecteren' met hun onderneming.

Zo is bijvoorbeeld 70% ervan overtuigd dat de ontwikkeling van zijn bedrijf wordt tegengehouden doordat documenten niet vanaf iedere gewenste locatie, mobiel of op kantoor, bereikbaar zijn.

In de toekomst willen ze allemaal meer iWorkers. Dat zijn ‘intelligente werknemers’ die dag en nacht toegang hebben tot en gebruik maken van alle benodigde informatie om te 'voldoen aan de behoeften van het bedrijf en zijn klanten'.

De business leaders voorspellen (hopen?) de komende vijf jaar grote veranderingen. 37 procent gelooft zelfs dat hun personeel in 2018 voor het merendeel uit iWorkers zal bestaan.

Deze versnelde ontwikkeling van de iWorker zou te maken kunnen hebben met de toenemende gevolgen van het inefficiënt delen van informatie.

Als gebieden die daardoor het meest werden beïnvloed, vermelden leidinggevenden op de eerste plaats een verlies aan inkomsten (49 procent), gevolgd door verlies van klanten (43 procent) en gebrek aan klantinzicht (27 procent) op de derde plaats.

Uit ander onderzoek, van McKinsey, blijkt overigens dat bij bedrijven met een hogere concentratie kenniswerkers (meer dan 35 procent van het personeel) het rendement per werknemer gemiddeld drie keer hoger ligt dan bij bedrijven met minder kenniswerkers (20 procent of minder van het personeel).

Welke extra psychische belasting de nieuwe werkwijze als iWorker op persoonlijk vlak met zich meebrengt, was blijkbaar niet het voorwerp van de studie.


(Bert Belmans)