• 18/11/2013

Helft tablets op werkvloer raakt in eerste twee jaar al defect

Consumententablets eigenlijk niet gemaakt voor professioneel gebruik, stelt Panasonic: 'Een op twee gebruikers loopt al in eerste twee jaar tegen defect aan'.

Trefwoorden: #BYOD, #ict, #panasonic, #smartphone, #tablet

Lees verder

Techniek

( Foto: Siemens )

ENGINEERINGNET -- Uit een onderzoek uitgevoerd bij 500 Britse werknemers door het bureau Dynamic Markets in opdracht van Panasonic, blijkt dat de helft van wie een gewone tablet voor het werk gebruikt, al in de eerste twee jaar geconfronteerd wordt met een defect.

We vertellen er meteen bij dat Panasonic zelf een fabrikant is van tablets, en meer bepaald van een industrieel type. Wie die toestellen gebruikt, loopt dat risico niet, is de onderliggende boodschap.

Maar toch. Uit de enquête komt naar voor dat wie pech had met zijn tablet zich gemiddeld met drie problemen opgezadeld zag. Dat betekent: zo’n twee weken wachten op herstel of vervanging. Vooral de batterij (27%), het touchscreen (16%) en het schermglas (10%) laten het bij pech afweten.

Het gebruik van tablets op de werkvloer heeft zeker zijn voordelen, stelt de fabrikant: “Uit ons onderzoek blijkt dat als werknemers mogen kiezen uit een tablet, smartphone of laptop, de meesten voor een tablet gaan. Volgens 68% is dat echter ook het meest schadegevoelige toestel in deze opsomming."

De meest voorkomende oorzaak is een te extreme temperatuur. Drie op de tien (29%) tablets werkten niet meer nadat ze op een te warme plek waren gelaten, en één op de tien (11%) weigerde dienst na een koudeprik, zoals een nachtje in een voertuig.

De tweede meest voorkomende oorzaak (21%) is op de grond laten vallen. Op de derde plaats komt uitval door vocht: 17% van de respondenten meldden dat hun tablet werd beschadigd doordat ze water, koffie, thee of frisdrank hadden gemorst en bij 11% was de uitval te wijten aan regen, modder of een plas water.


(Bert Belmans)