• 18/11/2013

Volkswagen haalt wereldwijd 2,6 miljoen auto’s terug

Het gaat bij de grootste terugroepactie in de geschiedenis van het bedrijf om drie Volkswagen modellen: Tiguan, DSG en Amarok.

Trefwoorden: #Amarok., #DSG, #terugroepactie, #Tiguan, #Volkswagen

Lees verder

Nieuws

( Foto: Volkswagen )

ENGINEERINGNET -- Wereldwijd gaat het om 1,5 miljoen DSG-modellen, 800.000 van Tiguans en 293.000 van het type Amarok.

De DSG-modellen hebben een 7-traps automatische versnellingsbak met dubbele koppeling (DSG) en moeten naar de werkplaats voor het vervangen van de synthetische olie. Vooral in warme en vochtige klimaten kunnen de DSG-transmissies voor storingen zorgen.

Om problemen te voorkomen worden in alle landen deze modellen voorzien van minerale olie, hetzij direct of bij de eerst volgende garagebeurt.

Bij de Tiguan is er kans op het uitvallen van de koplampen, wederom voornamelijk in landen met een warm en vochtig klimaat waar in de stad erg langzaam wordt gereden door de vele files. Dit model heeft echter twee verlichtingscircuits, waardoor de buitenverlichting deels blijft branden.

De auto blijft dus zichtbaar voor medeweggebruikers. Volkswagen vervangt de zekering bij de Tiguan uit de modeljaren 2008 t/m 2011. Bij later gebouwde Tiguan-modellen komt het probleem niet voor. In onder meer China en de Verenigde Staten worden deze modellen teruggeroepen. In Nederland volstaat vervanging bij de eerst volgende onderhoudsbeurt.

De pick-up Amarok wordt in alle landen wel actief teruggehaald, vanwege een een mogelijke lekkage van de brandstofleiding.

In Nederland gaat het respectievelijk om 9.500 Tiguan-, 35.000 DSG- en 400 Amarok-modellen.


(Lydia Heida)