• 19/11/2013

SPIE mag laadstations BMW i3 bij particulieren installeren

BMW kiest voor SPIE om installatie van oplaadstations voor elektrische BMW i3 bij particulieren te verzorgen. Een mooie referentie.

Trefwoorden: #bmw, #bmw i3, #elektrisch, #energie, #laadstation, #spie, #spie belgium, #technologie, #Wallbox

Lees verder

Nieuws

( Foto: SPIE )

ENGINEERINGNET.BE -- 'We zijn gekozen als exclusieve partner van BMW om voor de Belgische en Luxemburgse markt de installatie te verzorgen van de oplaadstations voor de BMW i3 bij particulieren'. Dat laat de Belgische tak van SPIE, het filiaal van de gelijknamige Franse groep, weten.

Het bedrijf mag in de toekomst meer bepaald de 'BMW i Wallbox' gaan plaatsen bij privépersonen die een elektrische i3 bezitten. Volgens het bedrijf laadt deze box de batterij tot 60% sneller – in 6 uur tijd – volledig op.

Bij al deze gezinnen zal een installatieteam aan huis gaan nakijken of de gekozen plek (in huis, in de garage, een buitenmuur, …) technisch geschikt is. Nadien heeft het team naar verluidt een voormiddag nodig om het laadstation ook effectief te komen plaatsen.

In de marge: energieleverancier Eneco gaat zijn wagenpark elektrificeren met nieuwe i3's. Ook daarvoor mag SPIE de installatie van het laadstation bij de medewerkers thuis uitvoeren. Hier zou het gaan over een 300-tal installaties per jaar.


(Bert Belmans)

ACHTERGROND
SPIE Belgium is een filiaal van de Franse groep SPIE, 1.200 mensen sterk, met 9 vestigingen in België en 1 in Luxemburg. Het bedrijf integreert multitechnische oplossingen en diensten op het gebied van elektrotechniek, mechanica, klimaatbeheersing, energie, communicatienetwerken en infrastructuren. In 2012 realiseerde het bedrijf een omzet van 177 miljoen euro.