• 19/11/2013

Proportionele ventielen compact en comfortabel aansturen

De nieuwe proportionele ventielmodule integreert hydraulische of pneumatische ventielen bijzonder gemakkelijk in het WAGO-I/O-SYSTEM 750.

Trefwoorden: #hydraulische of pneumatische ventielen, #Proportionele ventielen, #WAGO-I/O-SYSTEM 750, #WAGO Kontakttechnik

Lees verder

Productnieuws

ENGINEERINGNET.BE -- Proportionele ventielen compact en comfortabel aansturen. De nieuwe proportionele ventielmodule integreert hydraulische of pneumatische ventielen bijzonder gemakkelijk in het WAGO-I/O-SYSTEM 750.

Groot stroombereik, vele features: de proportionele ventielmodule (750-632) is met een bouwbreedte van slechts 12 mm een compacte en eveneens krachtige oplossing, om hydraulische of pneumatische ventielen in het WAGO-I/O-SYSTEM 750 te integreren.

Twee éénspoelse ventielen of een tweespoels ventiel kunnen unidirectioneel of bidirectioneel worden aangestuurd. De uitgangsstroom bedraagt in het 1-kanaalbedrijf 2 A en in het 2-kanaalbedrijf 1,6 A per kanaal of spoel. In combinatie met een geringe afwijking tussen de gewenste en werkelijke waarde laten zich zowel kleine als grotere ventielen betrouwbaar en met grote herhaalbaarheid aansturen.

De proportionele ventielmodule beschikt over twee stroomgeregelde PWM-uitgangen (24 V) met instelbare dithering. Het afzonderlijk instellen van de ditherfrequentie maakt een aan het ventiel aangepaste minimale beweging rondom de rustpositie mogelijk.

Dit heeft het voordeel, dat de gewenste waarde kan worden behouden, zonder de statische wrijving in acht te moeten nemen. Bovendien wordt het vastplakken van het ventiel omwille van residus uit het medium voorkomen. De ingestelde wenswaarde laat zich via een scalering alsook via parametreerbare stijgings- en dalingscurven aan de toepassing aanpassen.

Karakteristiekaanpassingen zoals nulpuntverschuiving, knikcompensatie of bereiksbeperkingen kunnen via parameters worden ingesteld. Twee extra, configureerbare digitale ingangen maken de directe integratie van sensoren of schakelaars, zoals bijvoorbeeld voor eindpositiecontrole, mogelijk.

De ingebruikname en alle aanpassingen van de ventielparameters worden comfortabel via de software WAGO-I/O-CHECK uitgevoerd. Daarnaast laten deze instellingen zich ook direct via de PLC uitvoeren.

Het WAGO-I/O-SYSTEM 750
Voor de meest uiteenlopende toepassingsgebieden toegelaten: het WAGO I/O-SYSTEM 750 houdt dankzij het modulaire en veldbusonafhankelijke design rekening met de eisen die aan decentrale veldbussystemen worden gesteld.

De modulaire grondgedachte treft men ook aan in de ondersteuning van talrijke veldbussystemen. Afhankelijk van de toepassing kan tussen veldbuscouplers en veldbuscontrollers (PLC) voor verschillende protocollen worden gekozen.

Meer dan 400 verschillende modules maken van het WAGO I/O-SYSTEM 750 een schaalbare oplossing met een hoge integratiedichtheid en een uitermate aantrekkelijke prijs-kwaliteitsverhouding.


Voor meer informatie:
WAGO Kontakttechnik
Excelsiorlaan 11 - B-1930 Zaventem
Tel. +32 (0)2 717 90 90 - Fax +32 (0)2 717 90 99
info-be@wago.com- www.wago.be

Dit gesponsorde tekstBERICHT is een realisatie van:
WAGO Kontakttechnik


Bericht van de redactie: dit is een ingezonden mededeling, die mogelijk niet vrij is van commerciële invloeden. De verantwoordelijkheid voor de verstrekte technische en andere gegevens berust volledig bij de vermelde leverancier of fabrikant.