• 19/11/2013

Toyota presenteert nieuwe waterstofauto

Deze week presenteert de Japanse autobouwer op de Tokyo Motor Show de eerste waterstofauto die in 2015 in massaproductie gaat.

Trefwoorden: #FCV-R, #Fuel Cell Vehicle, #Tokyo Motor Show, #Toyota, #waterstofauto

Lees verder

Nieuws

( Foto: Toyota )

ENGINEERINGNET -- De Toyota FCV, wat staat voor Fuel Cell Vehicle, heeft dezelfde vorm als de FCV-R dat het bedrijf twee jaar geleden presenteerde op de Tokyo Motor Show. Dit model borduurt hier verder op en is bedoeld als middenklasse gezinsauto.

De brandstofcelstack van de FCV is een doorontwikkeling die twee keer zo krachtig is als de eerste generatie. Het vermogen van de auto komt hierdoor op minimaal 100 kW uit, waarbij een boost converter zorgt voor extra kracht.

De wagen heeft een actieradius van minimaal 500 kilometer, zonder uitstoot van CO2, NOx of PM. Het enige dat uit de uitlaat komt is waterdamp. Het tanken van waterstof duurt maar drie minuten. Onder de stoelen zitten twee kleine, lichtgewicht en extreem sterke waterstoftanks, zodat er genoeg ruimte overblijft voor passagiers en bagage.

De Japanse fabrikant is de eerste die de zogenoemde brandstofcelauto op grote schaal gaat produceren. Ook gaat Toyota hun waterstoftechniek aan BMW leveren.


(Lydia Heida)