• 20/11/2013

Een combinatie van snelheidsmeter en densiteitsmeter

Bij een te kleine inbouwlengte is maatwerk de beste oplossing.

Trefwoorden: #densiteitsmeter, #Endress+Hauser, #Jan De Nul Group, #snelheidsmeter

Lees verder

Productnieuws

ENGINEERINGNET.BE -- De firma Jan De Nul Group is wereldwijd bekend voor zijn baggerwerken en civiele bouwaannemingen in zee. Sinds 2000 neemt het bedrijf bijna jaarlijks nieuwe schepen in gebruik.

Deze schepen worden gebouwd door derden, maar de gespecialiseerde uitrusting zoals bijvoorbeeld de baggerinstallatie zelf, wordt ontworpen en gebouwd door haar engineeringgroep in Aalst. Deze heeft als motto 'de volgende moet nog performanter en nog goedkoper in bouw en exploitatie zijn'.

Er werd aan Endress+Hauser gevraagd of ze geen combinatie in één toestel kon realiseren van de Promag55S elektromagnetische flowmeters (om de snelheid te meten) en de Gammapilot M FMG60 densiteitsmeter (contactloze, op gammastralen gebaseerde meter om de densiteit te meten).

Endress+Hauser ging de uitdaging aan om deze twee te integreren. Flensgrootte en positie van montagegaten werden door De Nul opgegeven. Toepassingsspecialisten en ontwikkelaars van Endress+Hauser gingen aan de slag en werkten een oplossing uit.

Dat het gelukt is, bewijst het feit dat twee jaar geleden de twee eersten van dit type (binnen de voorziene tijdsspanne) werden geleverd voor de Charles Darwin en dat er verleden jaar een herhaalbestelling is gekomen die werd geplaatst op de in 2012 in vaart genomen Bartolomeu Dias.


Voor meer informatie:
Endress+Hauser
Carlistraat 13 - B-1140 Brussel
Tel: +32 2 248 06 00 - info@be.endress.com - www.be.endress.com

Dit gesponsorde tekstBERICHT is een realisatie van:
Endress+Hauser


Bericht van de redactie: dit is een ingezonden mededeling, die mogelijk niet vrij is van commerciële invloeden. De verantwoordelijkheid voor de verstrekte technische en andere gegevens berust volledig bij de vermelde leverancier of fabrikant.