• 20/11/2013

Egemin ie-net Prijs 2013 officieel uitgereikt aan ir Noë van Bergen

Ingenieursvereniging ienet en engineeringbedrijf Egemin reiken op Jobtrein prijs beste afstudeerwerk officieel uit aan burgerlijk ingenieur werktuigkunde Noë van Bergen.

Trefwoorden: #afstuderen, #egemin, #human resources, #ienet, #job, #jobtrein

Lees verder

HR

( Foto: Egemin, winnaar Noë van Bergen en Jan Vercammen, ceo van Egemin Automation )

ENGINEERINGNET.BE -- Gisteren doorploegde de Jobtrein van de Vlaamse ingenieurskoepel ienet voor het derde opeenvolgende jaar het Vlaamse landschap. Zo'n 150 ingenieurs-studenten stapten op.

Dat is, gezien de schaarste aan technische profielen en de snelheid waarmee jonge ingenieurs door de arbeidsmarkt geabsorbeerd worden, zeker geen slecht resultaat.

De ingenieursvereniging ienet en leverancier Egemin maakten van de gelegenheid gebruik om de winnaar van hun gezamenlijke award - de 'Egemin ie-net Prijs 2013 – als rolmodel voor alle jonge ingenieurs in de bloemetjes te zetten.

De naam van de winnaar was al sinds mei jongstleden bekend: ir Noë van Bergen, die dit jaar aan de KU Leuven afstudeerde als burgerlijk ingenieur werktuigkunde, optie mechatronica en robotica (voor pc- en tabletgebruikers: zie leestip onderaan)

Noë is intussen ook effectief aan de slag bij Egemin. De prijs houdt namelijk in dat de winnende student-ingenieur na zijn afstuderen bij het engineeringbedrijf aan de slag kan voor een periode van zes maanden, met de garantie ervaring te kunnen opdoen op twee verschillende continenten.

"In steeds meer werkomgevingen kom je in contact met een internationale component. Buitenlandse ervaring op je cv kunnen plaatsen geeft een echte meerwaarde", zegt Jan Vercammen, CEO van Egemin.

"Het verbreden van je horizon, het verleggen van je grenzen en het kennismaken met nieuwe culturen zijn elementen die zorgen voor een bijzonder waardevolle ervaring."

Jonge ingenieurs vinden het overigens prima ervaring te mogen opdoen in het buitenland. Wat ze veel minder zien zitten is hun loopbaan aan te vatten bij een technologiestarter of zelf een firma op te richten, zo bleek onlangs nog uit een studie van ienet (zie leestip onderaan). Ze verkiezen 'gevestigde' ondernemingen.

Dat is alvast niet erg hoopgevend voor jonge technologiebedrijven…


(Bert Belmans)