• 21/11/2013

Philips en Desso ontwikkelen lichtgevend tapijt

Beide bedrijven hebben een overeenkomst gesloten om tapijten met LED-verlichting te gaan maken.

Trefwoorden: #Desso, #LED-verlichting, #lichtgevend tapijt, #Philips

Lees verder

Nieuws

( Foto: Philips )

ENGINEERINGNET -- Het voordeel van tapijten met verlichting is dat daarmee allerlei soorten informatie is te geven, zoals het aangeven van vluchtroutes en het aanwijzen van de nooduitgangen in een pand.

De lichten zijn aan en uit te zetten zodat informatie al dan niet beschikbaar is. Ook is het mogelijk om deze van kleur te wisselen, bijvoorbeeld van groen naar rood, zodat daarmee de boodschap van de informatie is te bepalen.

De nieuwe technologie is flexibel toe te passen omdat het is te leveren in verschillende kleuren, vormen en afmetingen. Philips en Desso gaan bij het ontwerpen van deze tapijten uit van de natuurlijke neiging van mensen om zich te richten op het licht en het vloeroppervlak om zich te laten leiden bij het voortbewegen.

Beide bedrijven willen volgend jaar deze nieuwe producten introduceren op markten in Europa, het Midden-Oosten en Afrika. De productnaam wordt dan onthuld als onderdeel van de volledige marktintroductie. Philips en Desso werken momenteel al aan pilotprojecten.


(Lydia Heida)