• 25/11/2013

Arends Techniek snelst groeiende bedrijf van Noord-Nederland

De leverancier en installateur van zonnepanelen ontving één van de eerste de Gouden Gazelles, een prijs die jaarlijks door het Financieele Dagblad wordt uitgereikt.

Trefwoorden: #Arends Techniek, #Gazellen Awards, #Voys, #zonnepanelen

Lees verder

Nieuws

( Foto: Arends Techniek )

ENGINEERINGNET.NL -- Het Financieele Dagblad reikt jaarlijks aan de snelst groeiende ondernemingen van Nederland de Gazellen Awards uit.

Er zijn drie categorieën voor prijswinnaars, al naar gelang de omvang van de onderneming: klein (100.000 euro tot 2 miljoen euro), middelgroot (2 miljoen euro tot 30 miljoen euro) en groot (meer dan 30 miljoen). Bedrijven die over de afgelopen drie boekjaren minstens 20% zijn gegroeid, krijgen het predicaat 'FD Gazelle'.

Een Gouden Gazelle is beschikbaar voor het bedrijf dat per categorie de hoogste omzetgroei heeft laten zien, en dat per provincie. Arends Techniek draait voornamelijk veel omzet in de noordelijke provincies van Nederland, hoewel het bedrijf door het hele land zonnepanelen levert en installeert. Het bedrijf plaatst jaarlijks ongeveer 2 MW aan panelen. Onlangs werd het bedrijf echter benaderd via een kennis om een project van 5 MW in Egypte uit te voeren.

Bij de eerste ronde kregen, naast Arends Techniek, nog eens tien andere bedrijven uit Noord-Nederland een Gouden Gazelle. Zo werd Voys, een aanbieder van zakelijke telefonie, beloond met de Gouden Gazelle in de categorie klein in Groningen. Dit bedrijf, heeft onder meer Disney en Gazprom als klant en opereert op verschillende continenten.

De komende weken ontvangen maar liefst 395 ondernemingen door het hele land een FD Gazelle. De lijst met winnaars laat dan ook een goed beeld zien van ondernemend Nederland.


(Lydia Heida)