• 27/11/2013

Indiase ATS Logistics volgt landgenoot JBF Industries naar Geel

Logistieke speler volgt JBF Industries naar Vlaanderen om diensten aan te bieden aan petrochemische industrie. Goed voor een investering van zowat 20 miljoen euro en tot 30 nieuwe banen.

Trefwoorden: #ats logistics, #chemie, #economie, #investering, #JBF Industries, #logistiek

Lees verder

HR

( Foto: Vlaamse regering )

ENGINEERINGNET.BE – Het Indiase ATS Logistics mag op de site van chemiebedrijf JBF Industries in Geel alle activiteiten rond warehousing, stockage en transport voor zijn rekening nemen.

Dat maakte het bedrijf bekend tijdens een Belgische economische missie in India, waaraan onder meer Vlaams minister-president Peeters deelneemt.

JBF Industries van zijn kant had de investering van 150 miljoen euro al in 2011 aangekondigd. De nieuwe productie-eenheid voor PET-granulaten is momenteel volop in aanbouw en zal naar verwachting in april 2014 operationeel zijn. Tegen dan wil uiteraard ook ATS rond zijn met zijn infrastructuur om on-site de logistieke dienstverlening te verzorgen.

In de startfase worden 25 tot 30 nieuwe jobs in het vooruitzicht gesteld, maar op termijn wil ATS zijn service ook uitbreiden naar andere petrochemische ondernemingen in de regio.

ATS, met hoofdkantoor in Dubai, is een onderdeel van A&A, een holding met een omzet van 120 miljoen dollar. Het bedrijf is een geïntegreerde logistieke speler met activiteiten in het transport, waarvoor het over eigen schepen beschikt, maar neemt ook de stockage en distributie van petrochemische producten voor zijn rekening.


(Bert Belmans)

CITAAT
Kris Peeters: “Deze investering versterkt de petrochemische cluster in Vlaanderen. Naast de directe tewerkstelling van meer dan 60.000 personen, genereert de petrochemische industrie ook reeds 100.000 indirecte jobs in Vlaanderen”.