• 27/11/2013

Eurotron bouwt productielijn voor zonnepanelen in Qatar

De machines produceren een nieuw type zonnepaneel dat 10% meer rendement oplevert en wat Energieonderzoek Centrum Nederland (ECN) ontwikkelde.

Trefwoorden: #ECN, #Energieonderzoek Centrum Nederland, #Eurotron, #zonnepanelen

Lees verder

Nieuws

( Foto: screenshot corporate video Eurotron )

ENGINEERINGNET.NL -- Eurotron bouwt deze hightech productielijn voor een Qatarese fabrikant van zonnepanelen. Het gaat om een contract ter waarde van vele miljoenen, maar het precieze bedrag is niet bekend gemaakt.

Eurotron neemt, tezamen met 27 andere Nederlandse bedrijven en kennisinstellingen, deel aan een handelsmissie met minister Henk Kamp van Economische Zaken aan Qatar en Abu Dhabi.

ECN sloot deze week ook een overeenkomst voor het oprichten van een onderzoeksinstelling in Dubai. Dit zal gericht zijn op de ontwikkeling van zonnepanelen die te gebruiken zijn in de woestijn.

'In de helft van alle zonnepanelen die wereldwijd wordt gemaakt, zit een stukje Nederlandse techniek. We lopen voorop in deze sector,' aldus minister Kamp. 'Dankzij deze contracten rollen hier over een paar maanden nog meer zonnepanelen van de band met Nederlandse technologie.'

Aan de handelsmissie nemen Nederlandse bedrijven deel die actief zijn op het gebied van energie en infrastructurele projecten. Doel is kansen op de groeiende afzetmarkt in de Golfstaten te benutten.


(Lydia Heida)