• 17/12/2013

Data matrix kwaliteitsinspectie en OCR met het XG-7000 vision systeem

H2M Technologies, ontwerpen en vervaardigen van in- en uitwendige verpakkingsmachines voor de farmaceutische en cosmetica-industrie, heeft Keyence's XG-7000 vision systeem geïntegreerd.

Trefwoorden: #H2M Technologies, #Keyence, #Mepax, #vision systeem, #XG-7000

Lees verder

Productnieuws

ENGINEERINGNET -- De grotere ontwikkelings­mogelijk­heden en stabielere software van de XG-7000 zijn de redenen waarom H2M Technologies voor Keyence heeft gekozen.

Opgericht in 1996 door specialisten uit de farmaceutische industrie, levert H2M Technologies uitgebreide oplossingen op het gebied van machinebouw, ontwerp, fabricage en retrofitting en participeert in machineautomatisering en retrofitting projecten.

Het bedrijf is ook actief in de cosmetica-industrie, waar de eisen zeer vergelijkbaar zijn met die in farma. Gebaseerd in Frankrijk, heeft de onderneming twee vestigingen in Bretagne en de Centre regio.

"We hebben marktspecifieke oplossingen ontwikkeld voor het printen en on-line inspecteren van wettelijk verplichte markeringen en datamatrix codes," vertelt Alain Herraux, manager van het Centre regiokantoor.

"Deze laatste zijn bijzonder belangrijk, omdat ze sinds 1 januari 2011 verplicht zijn. Onze industrieconforme machines zijn uitgerust met transportbanden met geleider-rails en zorgen voor het inkjet printen en voor data matrix kwaliteitsinspectie bij snelheden tot 250 dozen per minuut," aldus Alain Herraux.

"Vanwege het belang van het vision systeem in deze applicatie, achtten we een grotere controlevrijheid noodzakelijk. We hebben daarom contact gezocht met Keyence. Onze eis was dat het vision systeem moest worden geïntegreerd in een aparte controle-interface waarmee onze machines en printers moesten worden aangestuurd en inspecties moesten uitvoeren."

"Hoewel we onszelf niet beschouwen als vision experts, duurde het niet lang voordat we door hadden hoe de XG-7000 kon worden toegepast," voegt Herraux toe.

"De flowchart programmeer editor en de instellingen zijn zeer eenvoudig. Ook vind ik de XG-700 'industrieel' in de zin dat hij betrouwbare resultaten levert en het opsporen van fouten vereenvoudigt. Het feit dat we flowcharts kunnen weergeven is ook een groot pluspunt. Uiteindelijk konden we het vision systeem probleemloos in onze aangepaste configuratie integreren en kregen we ondersteuning van Keyence wanneer het nodig was."

Sinds de installatie van drie XG-7000 vision systemen, heeft H2M Technologies de voordelen ervan uit de eerste hand kunnen ervaren: "De oplossing van Keyence biedt reële voordelen. Hij is stabiel, omdat de berekeningen direct op de controller worden gemaakt.

Wij controleren de programmering en de camera is veel sneller. Voorheen werden we soms geconfronteerd met problemen met de responsesnelheid, maar nu kunnen we een datamatrix inspectie en zes OCR scans uitvoeren in 180 ms. Ons systeem heeft genoeg tijd om defecte onderdelen te detecteren en te verwijderen."

Wat Keyence's XG-7000 vision systeem zo goed maakt, is dat het een zeer uitgebreide oplossing is. Naast het leveren van de hoogste prestaties in termen van snelheid (1 miljoen pixels in slechts 20.5 ms), resolutie, stabiliteit en het bereik van zijn software toolset, kan de XG-7000 serie ook geprogrammeerd worden in een PC-omgeving.

Zijn krachtige processingplatform is ondergebracht in ee beeldverwerkingcontroller, niet in een PC, om overbelasting en problemen met onderhoud te voorkomen.

De XG VisionEditor software toolset is intuïtief, snel, flexibel en volledig klantgericht. Output van opgeslagen afbeeldingen door de controller tijdens bedrijf kan met name worden gebruikt voor het simuleren van detectieresultaten en het bepalen van de optimale instellingen.

Het programma heeft de vorm van een Graphset stroomschema waarin gebruikers eenvoudig processing ´blocks´ kunnen verslepen en plaatsen (drag-and-drop). Een breed scala van algoritmen en filters is beschikbaar. De flexibiliteit van het systeem is mede gebaseerd op het feit dat de C-taal broncode door de gebruiker kan worden geïntegreerd, teneinde algoritmes te draaien, aangepaste filters toe te passen en bestaande applicaties te uploaden.

Debugging tools en een trace log (een log dat I/O's en sequencing van het programma traceert, alsmede de commando's en I/O's in de PLC) zorgen ervoor dat het vision programma en de interface met de PLC kan worden getest om de integratietijd te verkorten.


Voor meer informatie:
Keyence Netherlands
+31 (0)40 2066 100
m.schot@keyence.nl - www.keyence.eu

Dit gesponsorde tekstBERICHT is een realisatie van:
MEPAX


Bericht van de redactie: dit is een ingezonden mededeling, die mogelijk niet vrij is van commerciële invloeden. De verantwoordelijkheid voor de verstrekte technische en andere gegevens berust volledig bij de vermelde leverancier of fabrikant.