• 15/01/2014

Onmiddellijke detectie van defecten voor Gemalto

Gemalto verhoogd productiviteit door gebruik te maken van Keyence´s CV-5000 vision systeem voor de inspectie van beschermende transparante hars overlays op zijn smartcard micromodules.

Trefwoorden: #CV-5000 vision systeem, #Gemalto, #Keyence, #visiesystemen

Lees verder

Productnieuws

ENGINEERINGNET -- Hierdoor kan de productie snel worden stilgezet als er een defect wordt geconstateerd.

De Franse smartcard producent Gemalto is marktleider in een snel groeiende sector met een groot aantal toepassingen, die variëren van microprocessorgebaseerde bankpasjes en SIM of UICC cards voor mobiele telefoons, tot ePassports, slimme identiteitskaarten, producten voor online authenticatie en contactloze betalingssystemen.

Om deze oplossingen te implementeren en om de applicaties op afstand te beheren samen met de vertrouwelijke persoonlijke informatie die is opgeslagen in deze veilige apparaten, levert Gemalto tevens server software, consultancy, training en een breed scala van outsourced beheerdiensten. In 2010 had Gemalto een omzet van € 1,9 miljard en bood het werk aan meer dan 10.000 medewerkers.

"Op onze Gemenos locatie in Frankrijk checken we of de beschermende hars overlay correct wordt aangebracht op onze micromodules. Meer specifiek controleren we de afmetingen, centrering en reinheid en of de hars gelijkmatig is aangebracht zonder overloop," verklaart Thierry Padovani, Coating en Assembly Engineer bij Gemalto.

"Omdat de hars versterkt is met vezels, kunnen doseringsafwijkingen regelmatig optreden. Hierdoor is regelmatig onderhoud noodzakelijk. We wilden eventuele problemen zo snel mogelijk kunnen detecteren om zo het aantal afgekeurde micromodules terug te brengen."

De Gemenos locatie produceert 12.000 modules per uur. Aangezien de smartcards in 12 verschillende standen worden geplaatst, worden tegelijkertijd 12 modules gecontroleerd. De detectieafstand is ingesteld op 50 cm. Voorheen werden inspecties uitgevoerd 3-4 meter na het hars doseerstation.

"We waren op zoek naar een stabiele oplossing die deze gevoelige detectie snel kan uitvoeren ondanks de hoge productiesnelheid en waarbij een alarm afgaat onder de 500 posities. Het vision systeem is aangesloten op de machinebesturing en doet zijn werk perfect.

Het heeft ons aanzienlijke productiviteitswinsten opgeleverd. Keyence's camera's worden op zes lijnen geïnstalleerd en er zijn plannen om binnenkort een zevende camera toe te voegen. De camera's zijn nu al drie jaar 24/7 aan het werk en we zijn volledig tevreden met hun detectiestabiliteit," zegt Mr Padovani.

Het detectieproces is extra ingewikkeld door het feit dat de toegepaste hars transparant is. "We hebben dat probleem snel opgelost door speciale verlichting aan te brengen om verschillen in opaciteit zichtbaar te maken," legt de heer Padovani uit.

"De verkregen beelden worden in zwart/wit verwerkt met een resolutie van 1.2 megapixels. Het was erg snel in te stellen en te gebruiken. Keyence ontwikkelde een validatie module die onmiddellijk werkte en sindsdien perfect draait."

Het CV-5000 vision systeem verwerkt alle kleur, zwart/wit, single-camera en multi-camera applicaties in recordtijd, allemaal ten gunste van een verhoogde detectiestabiliteit. De toepassingen omvatten dimensiemeting, positionering bevestiging en visuele inspectie.

De CV-5000 is het krachtigste, zelfstandig opererende vision systeem op de markt. Zo is het mogelijk om 1.000.000 pixels te verwerken in 20.5 ms.

Deze rekenkracht maakt het ook mogelijk om meerdere inspecties tegelijkertijd uit te voeren en de betrouwbaarheid van de in-process controles verder te verbeteren, dankzij de ongeëvenaarde reproduceerbaarheid (zeven maal hoger dan die van de huidige standaards) en de vele beeldverwerkende taken die nauwkeurigheid van de inspectie optimaliseren.

De modellen uit de CV-5000 serie worden bestuurd door een hogesnelheid kleuren beeldverwerkingsysteem en een hogesnelheid RISC (Reduced Instruction Set Computer) CPU. Hieraan zijn nog eens twee DSP's (Digital Signal Processors) toegevoegd, die speciaal voor beeldverwerking zijn ontworpen.

Alle modellen uit de CV-5000 serie maken gebruik van deze vier processors voor parallelle verwerking en realiseren zo de hoogst mogelijke verwerkingsnelheid - het dubbele van de toonaangevende modellen op de markt.

Het systeem is ook uitgerust met een dubbel-buffer geheugen dat het mogelijk maakt om de volgende trigger input te accepteren, terwijl een afbeelding nog wordt verwerkt.

Hierdoor is een inspectie tact tijd van ongeveer 16 ms (ongeveer 3700 onderdelen per minuut) haalbaar, zelfs in de non-interlaced leesmodus. De CV-5000 serie biedt maximale connectiviteit via control I/O, Ethernet, USB en RS232 poorten. Het systeem kan worden aangesloten op PLC's of een PC. <<

Voor meer informatie:
Keyence Netherlands
+31 (0)40 2066 100
m.schot@keyence.nl - www.keyence.eu

Dit gesponsorde tekstBERICHT is een realisatie van:
MEPAX


Bericht van de redactie: dit is een ingezonden mededeling, die mogelijk niet vrij is van commerciële invloeden. De verantwoordelijkheid voor de verstrekte technische en andere gegevens berust volledig bij de vermelde leverancier of fabrikant.