• 17/12/2013

Simadan investeert 65 miljoen euro in biodiesel fabriek (+video)

Dochteronderneming Biodiesel Amsterdam exploiteert deze nieuwe fabriek, die in de Amsterdamse haven wordt gevestigd.

Lees verder

Nieuws

( Foto: screenshot Youtube video Rotie )

ENGINEERINGNET.NL -- Het gaat om een fabriek die tweede generatie biodiesel, groene energie en bio grondstoffen produceert. De grondstof hiervoor zijn organische afvalstoffen.

De investering stelt het Simadan Holding in staat de capaciteit voor de productie van biodiesel met 150.000 ton per jaar te vergroten. Ook komt er een glycerine distillatie fabriek, die jaarlijks 50.000 ton farmaceutische kwaliteit bio-glycerine zal produceren.

Beide fabrieken zijn straks onderdeel van Greenmills, het grootste ecologische industriële complex in Europa, met een omvang van 12 hectare. Er staat momenteel al een biodieselfabriek, een opslagterminal, een grote recycling fabriek, een biogas fabriek en een tankreinigingsbedrijf.

Rotie levert hier de grondstoffen voor de productie van biodiesel en biogas. Het bedrijf is één van de grootste inzamelaars van organisch afval in Europa. Ingezamelde frituurolie wordt omgezet in biodiesel. Organisch afval van restaurants en voedingsindustrie is de grondstof voor biogas en groene stroom.


(Lydia Heida)