• 18/12/2013

EPLAN voegt producten toe aan Encompass-programma van Rockwell Automation

EPLAN, wereldwijd Encompass-partner, heeft de producten EPLAN Fluid en EPLAN Harness proD toegevoegd aan het Encompass-programma.

Trefwoorden: #Encompass-programma, #EPLAN, #EPLAN Fluid, #EPLAN Harness proD, #Mepax, #Rockwell Automation

Lees verder

Productnieuws

ENGINEERINGNET -- Met de serie producten van EPLAN kunnen gebruikers hun engineeringgegevens bidirectioneel vergelijken met de besturingssystemen van Rockwell Automation.

Alle producten van het EPLAN Platform zijn nu goedgekeurd voor opname in het Encompass Product Reference-programma van Rockwell Automation.

Rockwell Automation heeft EPLAN Fluid en EPLAN Harness proD toegevoegd aan zijn pakket goedgekeurde Encompass-producten. Eerder waren de andere systemen van EPLAN, zoals EPLAN Electric P8, EPLAN Pro Panel en EPLAN PPE al goedgekeurd.

Nu zijn dus alle systemen van het EPLAN Platform hierin terug te vinden. EPLAN is sinds 2008 Global Encompass Partner van Rockwell Automation.

EPLAN Fluid is een engineeringstool voor de engineering en geautomatiseerde documentatie van schakelcircuits van fluidtechnische installaties in de hydraulica, pneumatica, koeling en smering.

Via het EPLAN Platform is de fluid-specifieke engineering met alle overige engineeringsdisciplines verbonden, zodat verschillende engineeringstaken parallel kunnen worden uitgevoerd. Dit versnelt het engineeringsproces als geheel - zelfs wanneer dit met andere disciplines, zoals de elektrische engineering, wordt gecombineerd.

EPLAN Harness proD is moderne 3D/2D-software voor een efficiënte engineering en documentatie van kabelbomen. Het grote voordeel van het systeem zit in de automatisering van veel stappen binnen het proces

Van de import van mechanische modellen als 3D-omgevingen voor de layout van kabelbomen en de combinatie daarvan met de bedradingslijsten uit het EPLAN Platform, tot de routing van de bedrading en de aanmaak van de documentatie en de 2D-nailboardtekening.

Door de mogelijkheid om mechanisch relevante informatie uit diverse MCAD-systemen over te nemen en door de ECAD-verbindingsinformatie biedt EPLAN Harness proD de mogelijkheid tot een naadloze integratie in PDM-omgevingen.

Daarbij is het ontwerp van een kabelboom onafhankelijk van de beschikbaarheid van een mechanisch prototype. Conclusie: engineeringstijden worden verkort, de productiviteit neemt toe en de projectkwaliteit wordt blijvend verbeterd.

Deze engineeringsoplossingen zorgen voor extra synergie tussen Rockwell Automation en EPLAN.

Gebruikers kunnen hun ontwerpen voor elektrische schema's nu aanmaken met behulp van de database-centrische, objectgeoriënteerde architectuur en gegevens vervolgens bidirectioneel uitwisselen tussen EPLAN Electric P8 en RSLogixTM 5000, en P8 via RSLogixTM Architect, zodat hardware en codes van het besturingssysteem en de elektrische systemen worden gesynchroniseerd.

EPLAN Pro Panel maakt de virtuele engineering van de schakelkast-layout met 3D-layoutplanning mogelijk, op basis van eTouch-technologie.

Engineeringsgegevens kunnen vervolgens rechtstreeks naar de productieafdeling worden verstuurd. Van deze partnership van EPLAN en Rockwell Automation zullen zowel aanbieders van oplossingen, systeemintegrators, machine- en apparatuurbouwers (OEM's) als engineeringbedrijven profijt hebben. <<

ACHTERGROND
Via Encompass Product Partners kunnen klanten snel aanvullende producten vinden die de beste oplossing bieden voor eventuele applicatieproblemen. Deze producten zijn cruciale componenten of connectiviteitsoplossingen die de systemen van Rockwell Automation zowel uitbreiden als verbeteren.
<<

Voor meer informatie:
EPLAN Software & Service België
Nico De Baerdemaeker
Bosstraat 54 - B - 3560 Lummen
+32 (0) 13 53 96 96
ndebaerdemaeker@eplan.be - www.eplan.be

Dit gesponsorde tekstBERICHT is een realisatie van:
MEPAX


Bericht van de redactie: dit is een ingezonden mededeling, die mogelijk niet vrij is van commerciële invloeden. De verantwoordelijkheid voor de verstrekte technische en andere gegevens berust volledig bij de vermelde leverancier of fabrikant.