• 19/12/2013

Nieuwe afvullijn Talke Zwijndrecht ook voor gevaarlijke stoffen klasse 6

State-of-the-art installatie gebouwd volgens nieuwste veiligheidsstandaarden kost 1,6 miljoen euro. Talke: "We noteren groeiende vraag vanuit chemische bedrijven in België en Nederland."

Trefwoorden: #adr, #alfred talke, #chemie, #logistiek, #talke, #techniek, #zwijndrecht

Lees verder

Nieuws

( Foto: Talke )

ENGINEERINGNET.BE – Dankzij de nieuwe installatie met een output van ongeveer 80.000 ton vloeibare chemicaliën en gevaarlijke stoffen per jaar, verdriedubbelt de dienstverlener de afvulcapaciteit in België. "Daardoor kunnen we opdrachten veel sneller uitvoeren", stelt managing director Alfred Talke.

Bovendien is vanaf nu is ook het afvullen van ADR-gevarenklasse 6 (toxische materialen: giftige en infectueuze stoffen) mogelijk.

“We noteren vanuit de chemische bedrijven in België en Nederland een groeiende vraag naar specifiek het afvullen van gevaarlijke stoffen", aldus Talke. Dat er behoefte was aan extra capaciteit, bewijst overigens het eerste order: dat werd al in november van vorig jaar ingeboekt, ruim een jaar vooraleer de installatie operationeel werd.

Het gaat om het overhevelen van 32.000 ton chemische producten in vaten en bags in opdracht van een niet nader genoemd chemische bedrijf.

De nieuwe installatie, die tot 100 stalen of plastics vaten per uur kan openen, vullen, sealen en labelen, is naar verluidt volgens de nieuwste veiligheidsstandaarden gebouwd. De lijn bestaat uit een halfgesloten vulstation met continue extractie waardoor de operators geen speciale beschermkleding hoeven te dragen. In de sturing kunnen bovendien 256 vulprogramma's geladen worden. En dankzij een telescopische conveyor voor de handling zijn er minder vorklifttrucks nodig.


(Bert Belmans)