• 19/12/2013

Umicore versterkt Noord-Amerikaanse divisie via overname Palm Commodities

Umicore neemt producent van chemicaliën voor de oppervlaktebehandeling Palm Commodities over. Daarmee versterkt het zijn Noord-Amerikaanse divisie.

Trefwoorden: #beurs, #econome, #kobalt, #oppervlaktebehandling, #overname, #palm commodities, #umicore

Lees verder

nieuws

( Foto: Umicore )

ENGINEERINGNET.BE – Het beursgenoteerde Umicore verstevigt zijn divisie Cobalt & Specialty Materials op de Noord-Amerikaanse markt via een overname in de VS. Het neemt Palm Commodities uit Nashville over.

Palm realiseerde in 2012 een omzet van 75 miljoen dollar en stelt 52 mensen tewerk. Het gespecialiseerde bedrijf verwerkt nikkel en kobalt tot plating-chemicaliën. Plating vindt toepassing in verschillende sectoren, waaronder de automobiel-, bouw- en elektronicasector.

Oprichter Bill Fields: " Ik ben opgetogen en tevreden dat ik de Palm business aan Umicore kan overdragen aangezien het einde van mijn carrière nadert."

Het overnamebedrag werd niet bekendgemaakt. De afsluiting wordt nog eind 2013 verwacht.


(Bert Belmans)

ACHTERGROND
Plating of oppervlaktebehandeling verwijst naar de chemische of elektrochemische processen gebruikt om lagen van bepaalde metalen zoals nikkel op het oppervlak van metalen of plastic onderdelen te deponeren om zo de fysieke eigenschappen ervan te verbeteren met inbegrip van de corrosieweerstand, slijtvastheid en decoratieve aspecten.