• 20/12/2013

IRX ontwikkelt reflectieve kleurenschermen voor e-readers

Een grote internationale producent van e-readers heeft deze eCoral-technologie in licentie genomen en brengt dit type e-readers binnenkort op de markt.

Trefwoorden: #e-readers, #eCoral-technologie, #IRX, #reflectieve kleurenschermen

Lees verder

Nieuws

( Foto: screenshot Youtube, IRX )

ENGINEERINGNET.NL -- Momenteel zijn reflectieve schermen alleen in een zwart/wit versie beschikbaar. Vandaar dat het Eindhovense bedrijf IRX zich toelegde op de ontwikkeling van reflectieve kleurenschermen, zodat prenten- en kunstboeken en tijdschriften ook op een e-reader zijn te publiceren.

Reflectieve schermen worden veelal toegepast in e-readers omdat ze beter het effect van papier nabootsen dan lcd-schermen. Deze schermen gebruiken het omgevingslicht, terwijl lcd-schermen van achter aangelicht moeten worden. Dit verbruikt meer energie en vermoeit het oog sneller.

Nu zijn reflectieve schermen nog te traag voor videobeelden, maar IRX wil ook dit gaan ontwikkelen. Verder is het bedrijf van plan om hun technologie in te zetten voor elektronische informatieborden en smart glass, ofwel vensterglas dat van kleur kan veranderen en een zon- en hittewerende functie heeft. IRX krijgt ondersteuning van het Eureka-programma voor hun onderzoek.


(Lydia Heida)