• 08/01/2014

Grootste Europese park voor games in Nederland stap dichterbij

De onderhandelingen over de aankoop van grond bij Zoetermeer voor vestiging van het grootste indoor attractiepark van Europa zijn nu afgerond.

Trefwoorden: #Adventureworld, #Dura Vermeer, #indoor attractiepark, #Royal Haskoning, #Siemens, #The Formula 1 Adventure

Lees verder

Nieuws

( Foto: Adventureworld, screenshot video )

ENGINEERINGNET.NL -- Nederlandse bedrijven die videogames maken zijn wereldwijd toonaangevend. In het nog te bouwen megapark Adventureworld kunnen bezoekers de nieuwste videogames en gadgets uitproberen.

Ook is het idee om er andere grote attracties te vestigen, zoals 'The Formula 1 Adventure'. Bezoekers kunnen het hierin tegen elkaar opnemen in een simulator van de Formule 1. Ook komen er simulatoren voor een straaljagerpiloot, voor diepzeeduikers en voor bergbeklimmers.

Verder zijn er plannen voor de bouw van twee grote schaatsbanen, een hypermodern sport- en medisch complex en een hotel.

De opening van dit park was al voor 2012 gepland maar is telkens uitgesteld. Doel is dit jaar de bouwvergunning en omgevingsvergunning rond te krijgen, aldus burgemeester Charlie Aptroot van Zoetermeer. Aptroot stelde verder dat grote bedrijven, waaronder Royal Haskoning, Siemens en Dura Vermeer, de plannen voor het megapark ondersteunen.

Voor de bouw van Adventureworld is een investering van circa 100 miljoen euro nodig. Het park biedt werk aan ongeveer 300 mensen.


(Lydia Heida)