• 08/01/2014

Nieuwe jaarlijkse Atomia-prijs wil Brusselse wetenschapsters promoten

Brussels minister van Wetenschappelijk Onderzoek Céline Fremault neemt initiatief om nieuwe Atomia-prijs voor 'Wetenschapsvrouw van het Jaar' te lanceren.

Trefwoorden: #atomia, #award, #brussel, #Céline Fremault, #prijs, #wetenschap

Lees verder

research

( Foto: Senaat )

ENGINEERINGNET.BE – Er komt binnen het Brussels gewest een speciale prijs die elk jaar de rol en het verdienstelijk werk van specifiek de vrouw in het wetenschappelijk onderzoek in het zonnetje plaatst.

De prijs zal twee categorieën van wetenschapsvrouwen belonen: een junior (jonger dan 35 jaar) en een senior (ouder dan 35 jaar).

"De oplossing voor de actuele en toekomstige uitdagingen van een innovatieve samenleving hangt af van de mobilisatie van alle menselijke middelen op het gebied van wetenschap", zegt Céline Fremault (cdH).

"Vrouwen maken bijna de helft van de wereldbevolking uit. Hoewel de evolutie bemoedigend is, blijven vrouwen nog steeds ondervertegenwoordigd in de wetenschap. Deze prijs wil hen overtuigen om voor een wetenschappelijke loopbaan te kiezen."

De kandidaturen moeten bij Innoviris, het Brussels Instituut voor Onderzoek en Innovatie, vóór 14 februari 2014 ingediend worden.

Na de preselectie worden de kandidaatstellingen geëvalueerd door een unieke en multidisciplinaire jury die uit academische en industriële wetenschappelijke deskundigen is samengesteld.

De kandidate van elke categorie die als laureate door de jury wordt aangeduid, ontvangt een prijs voor een waarde van 10.000 euro.

De uitreiking is gepland op woensdag 12 maart 2014 in de Solvay-bibliotheek, in aanwezigheid van de Europese Commissaris voor Onderzoek en Innovatie, Mevrouw Geoghegan-Quinn.


(Bert Belmans)