• 09/01/2014

MH Poly en Jelmer starten ‘special civiel engineersteam’ in Vinkeveen

Ingenieursbureau MH Poly opent een dependance bij het civiel 'talent engineer'-bureau Jelmer in Vinkeveen, "waar ingenieurs en trainees samen aan bijzondere en innovatieve projecten werken."

Trefwoorden: #civiel, #engineer, #ingenieur, #Jelmer, #job, #MH Poly, #opleiding, #trainee, #trainee, #vacature

Lees verder

Nieuws

( Foto: Jelmer / MH Poly )

ENGINEERINGNET.NL - MH Poly en Jelmer zij een samenwerking gestart. Beide organisaties brengen ervaren ingenieurs en trainees samen in een 'special team', om samen aan innovatieve projecten te werken.

Een win-win, stellen beide partijen: 'MH Poly kan zo zijn aanwezigheid in de Randstad versterken en Jelmer-trainees doen meteen ervaring op met inspirerende projecten onder begeleiding van ervaren medewerkers."

Het ‘special team’ werkt momenteel naar verluidt al aan zijn eerste project, het ontwerpen van een hoge klimtoren voor New Challenge Outdoor & Events.

“Juist nu de civiele sector het zwaar heeft, bieden nieuwe samenwerkingsvormen kansen”, zegt Ester van Heuven, directeur Jelmer.

“MH Poly zet sinds vier jaar Jelmer-trainees in op projecten en dat bevalt ons heel goed”, vult Bard Louis, directeur MH Poly aan. “Onze bedrijven passen goed bij elkaar qua grootte, ambitie en cultuur. Daarom hebben we regelmatig contact over de ontwikkelingen in de civiele techniek en onze visies daarop.”

MH Poly heeft behoefte aan meer flexibiliteit en aanwezigheid in de Randstad. Door bezuinigingen in de sector is het voor Jelmer een extra uitdaging om goede werkplekken te vinden voor de trainees.

Bovendien is voor Jelmer het grote voordeel van de samenwerking dat trainees die niet meteen aan de slag kunnen bij een langdurig project, toch aan het werk kunnen.

van heuven: “Doordat het hier om bijzondere projecten onder intensieve begeleiding gaat, verwachten we zelfs dat de trainees zich versneld ontwikkelen, wat het voor hen natuurlijk erg aantrekkelijk maakt.”


(Bert Belmans)

ACHTERGROND
Jelmer biedt talentvolle ingenieurs een 'multicompany traineeship' aan. In drie jaar tijd leren de trainees de civiele sector van binnenuit kennen. Elk jaar werken zij bij een andere businesspartner. Bijvoorbeeld bij een ingenieursbureau als junior projectmanager, als adviseur bij een provincie en bij een aannemer als junior omgevingsmanager.
MH Poly Consultants & Engineers heeft ruim 25 ingenieurs in dienst, die continu op zoek zijn naar verbetering.