• 09/01/2014

Autodesk neemt jonge Gentse starter circuits.io over

De inkt van de oprichtingakte is nog niet droog, of Autodesk neemt jonge app-ontwikkelaar Circuits.io over. Die wil ontwerpen van PCBs toegankelijk maken 'voor zoveel mogelijk mensen'.

Trefwoorden: #123d circuits, #autocad, #autodesk, #circuits.io, #economie, #ict

Lees verder

Techniek

( Foto: Circuits.io / Autodesk )

ENGINEERINGNET.BE – Circuits.io bestaat amper een jaar. Het jonge bedrijfje had - en heeft nog steeds - het nobele streven via een app het ontwerpen van elektronische circuits toegankelijk te maken voor 'zoveel mogelijk mensen'.

KMOs, techneuten en hobbyisten kunnen via een app schakelingen ontwerpen, en die vervolgens laten assembleren en afleveren door Circuits.io.

Maar vooral de doelstelling om de leek of hobbyist warm laten lopen voor concept, 123D Circuits, bleek moeilijker dan verwacht. Schakelingen ontwerpen blijft – alle online hulpmiddelen ten spijt - een vrij complexe materie.

Daarom ging de starter een partnerschip aan met de Amerikaanse multinational Autodesk, vooral bekend als ontwikkelaar van Autocad.

Dat leidde onder meer in september 2013 tot de lancering van 'Autodesk 123 Circuits', waarmee beginners de nodige tools en vooral een virtuele simulatieomgeving ter beschikking krijgen voor hun PCBs. 'Dat is altijd handiger dan een echte component opblazen', aldus de stichters in hun blog.

Autodesk heeft nu beslist op de Gentse starter meteen maar volledig in te lijven. 'Voor klanten verandert er zo goed niets', stellen ze, 'ze moeten ze nu alleen aanmelden via de Autodesk-site'.

Het Amerikaanse bedrijf van zijn kant in een mededeling: "Het succes van betaalbare en programmeerbare microprocessoren zoals de Arduino en goedkope IO-kaarten en sensoren, creëert nieuwe opportuniteiten voor gadgetbouwers en uitvinders."

De Autocad-ontwikkelaar speelt op die trend in via zijn bestaande Instructables-platform. De community daar rond telt naar verluidt intussen al 30.000 leden.

Welk bedrag gemoeid is met de overname, werd er niet bij verteld. De twee stichters – Karel en Ben - noemen het alvast 'exciting times' … en treden in dienst bij Autodesk.


(Bert Belmans)