• 16/01/2014

Inschrijvingen voor internationale Vector Award 2014 van igus geopend

Aanmeldingsfase voor de vector-wedstrijd 2014 van kabelrupsbouwer igus is begonnen. Bedrijven die innovatieve toepassingen ontwikkelden, kunnen zich tot half februari inschrijven.

Trefwoorden: #award, #igus, #kabel, #kabelrups, #techniek, #vector award, #wedstrijd

Lees verder

Nieuws

( Foto: igus )

ENGINEERINGNET - Om de twee jaar schrijft de gekende fabrikant van kalbelrupssystemen igus een internationale wedstrijd uit waarbij hij innovatieve toepassingen van zijn energietoevoer-oplossingen bekroont.

Op die manier wil de fabrikant een vinger aan de pols houden van projecten die engineeringbedrijven en systeemintegratoren met zijn systemen hebben weten te realiseren.

"De vector award is inderdaad belangrijk voor de richting van ons ontwikkelingswerk", beaamt procuratiehouder Harald Nehring. De fabrikant beschouwt de ideeën van engineers in the field als een waardevolle feedback die kan leiden tot verbeteringen en nieuwe toepassingsgebieden.

Die nieuwe toepassingen kunnen zeer uitlopend zijn, zo bewijst het spectrum van vroegere inzendingen. Het reikt van bewegingstrainers in de fysiotherapie tot mobiele lanceerplatforms voor ruimteraketten.

Enkele voorbeelden van de winnende projecten uit het verleden zijn een robot die persen laadt en ontlaadt; een slibzuiveringsinstallatie waarbij de grootste kabelrups in kunststof wordt gebruikt; een toepassing in de houtbewerking waarbij een twisterband wordt ingezet die een totale draaiing van 1.440 graden kan uitvoeren.

De officiële aanmeldingsfase is tijdens de Duitse gespecialiseerde vakbeurs Motek 2013 van start gegaan.

Bedrijven kunnen zich nog tot 15 februari aanmelden. De winnaars kunnen een prijs tot 5.000 euro winnen. De officiële prijsuitreiking wordt gehouden tijdens de Hannover Messe in april 2014.


(Bert Belmans)

FOTO
Bij de slibzuiveringsinstallatie 'Amoras' uit de haven van Antwerpen wordt de grootste kunststof kabelrups ter wereld ingezet. In 2012 won dit project de zilveren vector.