• 16/01/2014

Magnetrol produceert voortaan ook in Verenigde Arabische Emiraten

Magnetrol meldt dat nieuwe fabriek in Midden-Oosten operationeel is. Het bedrijf is één van de pioniers in niveau- en debietinstrumentatie.

Trefwoorden: #debiet, #debietmeting, #instrumentatie, #magnetrol, #niveau, #niveaumeting, #techniek

Lees verder

Nieuws

( Foto: Magnetrol )

ENGINEERINGNET - De nieuwe productie-eenheid opereert onder de ISO 9001-norm en is gevestigd in Jebel Ali. Magnetrol had al fabrieken in de VS, België, Brazilië en China.

Het bedrijf, met hoofdzetel in Downers Grove in de VS, effende al in 1932 de weg naar de huidige technologie voor vloeistofniveau-instrumentatie in de industrie. Zo was bijvoorbeeld de eerste magnetische schakelaar om vloeistofniveaus te meten een ontwerp van Magnetrols ingenieurs.

Geografisch en strategisch heeft het bedrijf gekozen voor de uitbouw van een netwerk met productiefaciliteiten op de vier werelddelen, die met elkaar verbonden via een distributie-, verkoops- en ondersteuningsapparaat met 125 vestigingen. De 550m² grote fabriek in de Verenigde Arabische Emiraten is dus specifiek afgestemd op afnemers in het Midden-Oosten.

President en CEO Jeffrey K. Swallow: "Deze nieuwe vestiging komt er na de recente investeringen in ons hoofdkantoor in de VS en in het Europees hoofdkantoor in België." Welke bedragen met deze investeringen gemoeid zijn, werd niet vrijgegeven.


(Bert Belmans)