• 28/01/2014

Acht Belgische bedrijven leveren aan Olympische Winterspelen in Sotsji

Acht Belgische bedrijven zijn betrokken bij organisatie van Olympische Winterspelen in Russische Sotsji. Dat meldt SportsTechnology Club. Om welke bedragen het gaat, is niet bekend.

Trefwoorden: #BOIC, #economie, #export, #olympische spelen, #Sotsji

Lees verder

Nieuws

( Foto: Barco, Olympische Spelen 2008 in Beijing )

ENGINEERINGNET.BE - Op 7 februari wordt in Sotsji het startschot van de Winterspelen 2014 gegeven. Ook daarbij zijn opnieuw een aantal Belgische bedrijven betrokken.

Zo stond er in 2009 vanuit de Belgische SportsTechnology Club al een ontmoeting met toenmalig premier Poetin op het programma.

"Dankzij dat bezoek werden de eerste contacten gelegd om 'een high-level delegation' vanuit Rusland uit te nodigen, waarbij wij de expertise van onze Belgische bedrijven hebben getoond."

"De Belgische bedrijven hebben verkozen om samen naar de organisatoren te stappen, eerder dan elk apart hun dossiers proberen te verkopen, en met succes,” aldus Piet Moons, voorzitter van de SportsTechnology Club.

De club werd in 2005 opgericht door Agoria, de Belgische federatie van de technologische industrie, en het BOIC. Ze groepeert 65 Belgische bedrijven met technologie in de sportsector.

De in Sotsji aanwezige bedrijven zijn Automatic Systems, Barco, Bioracer, EVS, Lancer Europe, Schréder, Stageco en Vergokan.

De exportclub is ook betrokken bij het WK 2014 in Brazilië, maar ook reeds volop bezig met het EK2016 in Frankrijk, de Olympische zomerspelen 2016 in Rio, het WK 2018 in Rusland en het WK 2022 in Qatar.

Welke bedragen gemoeid zijn met de door de Belgen afgesloten contracten, wordt niet vrijgegeven.


(Bert Belmans)

ACHTERGROND
Via de SportsTechnology Club zijn de volgende bedrijven betrokken bij de organisatie van de winterspelen:
Automatic Systems: slagbomen voor weg- en parkinginfrastructuur en tunnels
Barco: beeldoplossingen
Bioracer: leverancier aan onder meer Belgische bobsleeteam
EVS : videoservers en opslag van de televisiebeelden in broadcastcentrum
Lancer Europe: dranksystemen in bars, restos en hotels in Olympische zone
Schréder: verlichting van verschillende parkings, hotels en toegangswegen
Stageco: speciale tijdelijke constructies
Vergokan: kabeldraagsystemen geleverd voor o.a. de luchthaven, het ijshockeystadium, het Olympisch dorp, het treinstation en diverse tunnels voor weg- en spoorverkeer.