• 28/01/2014

Alstom levert voor 30 miljoen euro aan windmolens

De windmolens zijn gekocht door het Nederlandse bedrijf Investment Engineering om energie op te wekken in het Rotterdamse windpark Hartelkanaal.

Trefwoorden: #Alstom, #Alstom ECO 110, #windpark Hartelkanaal, #wind turbines

Lees verder

Nieuws

( Foto: Alstom )

ENGINEERINGNET.NL - Het gaat om twee contracten voor de levering en installatie van een niet bekend gemaakt aantal Alstom ECO 110 wind turbines en tevens gedurende 15 jaar de exploitatie en het onderhoud daarvan. Het windpark Hartelkanaal ligt in de Rotterdamse haven.

Met de bouw van nieuwe windparken en de installatie van grote molens gaat in de haven 150 MW aan extra capaciteit worden gerealiseerd. De bouw moet voor 2016 zijn afgerond. Het windpark Hartelkanaal maakt hier onderdeel vanuit en heeft straks een vermogen van 24 MW, dat ruim 20.000 huishoudens van elektra kan voorzien.

De Alstom ECO 110 wind turbine heeft één van de grootste beschikbare bladen en is ontworpen voor parken met een gemiddelde windsnelheid (klasse II) om zo het rendement te vergroten. In de windmolen zit een door Alstom ontworpen mechanisme om de tandwielkast te beschermen.

Het van origine Frans-Amerikaanse bedrijf heeft wereldwijd al meer dan 2500 Alstom wind turbines geleverd aan 150 verschillende windparken. Samen kunnen ze 4000 MW produceren.


(Lydia Heida)