• 30/01/2014

Naaijkens Innovative Design winnaar van Siemens Application Award 2013

"HMI panels in snij- en afvullijn voor champignons dragen bij tot minder afval, betere productkwaliteit en hogere beschikbaarheid”, stelt directeur en eigenaar Jorrit Naaijkens.

Trefwoorden: #automation, #fanoukje, #flame spray, #hmi, #naaijkens, #onderhoud, #robot, #siemens, #sietec, #techniek

Lees verder

Nieuws

( Foto: Siemens, winnaar Naaijkens Innovative Design )

ENGINEERINGNET.NL - Samen met zijn Nederlandse klanten ging Siemens Automation de afgelopen maanden op zoek naar de meest innovatieve toepassing van een bepaald type van zijn HMI Panels.

Tien bedrijven zonden hun applicatie in en meer dan acht honderd mensen brachten via een website hun stem uit.

Uiteindelijk kwam Naaijkens Innovative Design uit Berkel Enschot als grootste stemmenkanon uit de bus, gevolgd door Flame Spray Technologies uit Duiven met turnkey ' thermal spray coating'-machines, en SieTec uit Terneuzen met de monsternamerobot Fanoukje voor laboratoria.

Laureaat Naaijkens Innovative Design paste het HMI panel toe in een champignon snij- en afvullijn. De HMI zorgt voor de bediening van de machine, het receptmanagement en het loggen van de productiegegevens.

De integratie met een weeginrichting zorgt voor minder afkeur. De HMI kan op afstand worden overgenomen, waardoor er service en diagnose kan worden uitgevoerd zonder kostbare reistijd.

“Het resultaat is een duurzame machine die minder afval wordt produceert, verbeterde productkwaliteit oplevert en een hoge beschikbaarheid biedt” zegt directeur en eigenaar Jorrit Naaijkens.

Het is voor leveranciers niet altijd eenvoudig, maar wel waardevol, om te achterhalen hoe, waar en door wie hun technologie in systemen geïntegreerd wordt. "Zo is het idee voor de Application Award ontstaan", stel t Robert Vincente, teammanager Automation Systems. "En zo kunnen we innovatieve toepassingen ook meteen delen met andere klanten."

De drie winnaars hebben elk een geldbedrag ontvangen om te besteden aan Siemens hardware- of softwareproducten.


(Bert Belmans)