• 04/02/2014

Heijmans haalt order van 65 miljoen euro binnen

De wegenbouwer krijg van de provincie Zuid-Holland de opdracht tot aanleg van de Parallelstructuur A12 nabij Gouda.

Trefwoorden: #Gouda, #Heijmans, #Moordrechtboog, #Parallelstructuur A12, #wegenbouwer

Lees verder

Nieuws

( Foto: screenshot video Provincie Holland Zuid )

ENGINEERINGNET.NL - Dit project telt twee trajecten. De Extra Gouwe Kruising komt parallel aan de A12 tussen de afrit Gouda en Gouda-West te liggen.

De Moordrechtboog vormt straks de nieuwe verbinding tussen de A12 en de A20.

Naast het ontwerpen en de bouw, gaat Heijmans dit traject ook voor 10 jaar onderhouden en beheren. De voorbereidingen voor het project gaan gelijk van start. De oplevering staat gepland voor 2016.

De aanleg van de twee wegen houdt het volgende in: de aanleg van 2 x 2 rijstroken over het gehele traject, inclusief verkeersregelinstallaties, brug- en scheepvaartinstallaties, verlichting, natuurvoorzieningen, geluidwerende maatregelen en acht kunstwerken.

Voor de kruising met de Gouwe aan de noordzijde van het Gouwe Aquaduct gaat Heijmans pal naast dit aquaduct een brug van circa 500 meter realiseren met een beweegbaar deel van circa 25 meter. Alle disciplines van Heijmans Wegen en Civiel zijn betrokken bij deze integrale opdracht.

De opdracht is door de provincie Zuid-Holland gegund op basis van EMVI, dat staat voor Economisch Meest Voordelige Inschrijving. Risicobeheersing, aanpak van het meerjarig onderhoud en borging van de ruimtelijke kwaliteit staan hierin centraal.

De Parallelstructuur A12 zal een belangrijke impuls geven aan de bereikbaarheid en de doorstroming van het verkeer in en rond Gouda en daarmee ook aan de ontwikkeling van de lokale bedrijvigheid.


(Lydia Heida)