• 04/02/2014

Blauwe glazen gevel Olympische ijsschaatsbaan is Belgisch

Pauwels Glassprojects uit Ninove bouwde het bovenste gedeelte van de glazen gevel van de Olympische ijsschaatsbaan in Sochi.

Trefwoorden: #glazen gevel, #ijsstadium Sochi, #Pauwel Glassprojects, #schaatsbaan Sochi, #Sochi

Lees verder

Nieuws

( Foto: Pauwels Glassprojects )

ENGINEERINGNET.BE - Indien je de Olympische Winterspelen volgt, zal je de komende weken ongetwijfeld een blik opvangen van het opvallende ijsstadium in Sochi met zijn blauwe glazen gevel.

Het Belgische bedrijf Pauwels Glassprojects (PGP) kon de opdracht voor de bouw ervan in de wacht slepen.

Iwein Buyse (mede-oprichter van PGP): “Esthetisch gezien zijn in Sochi vooral de horizontale lijnen belangrijk. Maar de architect had behalve de horizontale profielen ook overal zichtbare verticale profielen getekend. In ons voorstel bleven alleen de horizontale over, waardoor we veel minder aluminium nodig hadden. Resultaat: we waren 25% goedkoper dan onze Russische concurrenten.”

PGP plaatste voor het ijsstadium 20.000 vierkante meter glas, panelen met 3000 verschillende formaten, 300 ton aluminiumprofielen en kilometers rubberen dichtingstrips. De plaatsing duurde amper vijf maanden en was daarmee het eerste stadium in Sochi dat klaar was.


(Saskia Van Hoyweghen)

ACHTERGROND
Pauwels Glass Projects bouwde in ons land de glazen constructies op het Flageyplein in Brussel en op het Theaterplein in Antwerpen. Daarnaast is er werk van Pauwels te zien in het station van Luik-Guillemins (samen met Belgometal), het legendarische café Greenwich in Brussel, het gebouw van Heli in Wetteren, de Westbekesluis, het Anspachcentrum – en dit lijstje is verre van volledig. In Rusland deed de firma projecten voor de Bank of Moscow, Transborder Sokol, en het hangende restaurant the Egg.