• 06/02/2014

Science Centre World Summit 2014 in België

De Science Centre World Summit zal dit jaar van 17 t.e.m. 19 maart plaatsvinden in Technopolis in Mechelen

Trefwoorden: #science centre, #Science Centre World Summit, #SCWS, #Technopolis, #wetenschapscommunicatie

Lees verder

Nieuws

( Foto: Technopolis )

ENGINEERINGNET.BE - De Science Centre World Summit (SCWS) buigt zich jaarlijks over de rol van' science centres' in de snel veranderende hoogtechnologische maatschappij.

Deze bijeenkomst vindt driejaarlijks plaats op een ander continent. In 2011 werd de SCWS gehouden in Kaapstad en dit jaar is Technopolis Mechelen aan de beurt.

De conferentie brengt de internationale top van directeurs, managers, beleidsmakers en experts op het vlak van wetenschapscommunicatie bijeen, alsook vertegenwoordigers uit internationale organisaties en de industrie.

Op het programma staan o.a. debatten over R&D communicatie, informeel leren, werkplekleren en nieuwe technologieën in wetenschapscommunicatie. In aanloop naar de top, op zondag 16 maart, vindt in het Museum voor Natuurwetenschappen, het CEO FORUM plaats.

Bedoeling van deze SCWS is te komen tot een actieplan waarbij wetenschappers en strategische partners zich met concrete acties engageren voor een hogere maatschappelijke betrokkenheid van wetenschappelijk en technologisch onderzoek.


(Saskia Van Hoyweghen)