• 13/02/2014

Spectaculaire laserprojecties van kunstenaar Fabrizio Borrini op windmolen

Samen met het kunstenaarscollectief ‘Dirty Monitor’ en groene energieproducent Eneco presenteert Fabrizio Borrini zijn jongste artistieke creatie: laserprojecties op een windmolenmast.

Trefwoorden: #Aische-en-Refail, #Borrini, #Dirty Monitor, #eneco, #energie, #fabrizio Borrini, #kunst, #windmolen

Lees verder

Nieuws

( Foto: Eneco )

ENGINEERINGNET.BE - Langs de mast van een van de windmolens van om de Eneco-site in in Aische-en-Refail baanden artistieke beelden van plantengroei zich vorige week via een 3D laserprojectie weelderig een weg omhoog. Aan het werk was kunstenaar Fabrizio Borrini.

Dankzij de techniek van mapping werd de site zo ondergedompeld in een wirwar van bewegende, schilderachtige droombeelden uit de natuur.

“Persoonlijk heb ik altijd gevonden dat er van windmolens iets rustgevends en inspirerends uitgaat op artistiek vlak”, aldus Fabrizio Borrini. “Met deze creatie wil ik aantonen dat deze molens ook opnieuw in harmonie kunnen treden met de natuur.”

“Naast het esthetische aspect dat van deze windmolens uitgaat, ben ik er ook van overtuigd dat ze de toekomst van onze energiemarkt vormen”, vervolgt Borrini verder. “Ik geloof sterk dat we, om ons te verlichten en te verwarmen, gebruik moeten maken van wat de natuur ons te bieden heeft.”

De samenwerking tussen Fabrizio Borrini en Eneco kadert in de promotie van groene stroom als 'onvermijdelijk' alternatief voor andere traditionele en minder duurzame energiebronnen.

Via de actie wil Eneco de aandacht trekken van de Waalse markt. De meeste windparken van Eneco (33) liggen in Wallonië en in de regio staan er nog meer inplantingen op stapel.

CEO Christophe Degrez: "Gezien de aanzienlijke investeringen van Eneco in de productie in Wallonië lijkt het ons vanzelfsprekend voortaan meer Waalse huishoudens bij ons hernieuwbare verhaal te willen betrekken."

De elektriciteitsproductie van Eneco is daarenboven niet alleen honderd procent groen, maar ook honderd procent Belgisch.


(Bert Belmans)