• 19/02/2014

”Beverdonk Container Terminal is rolmodel voor logistieke PPS-projecten”

CEO van het Gemeentelijk Havenbedrijf Antwerpen Eddy Bruyninckx: "Beverdonk Container Terminal is een goed voorbeeld van innovatieve samenwerking tussen private en publieke partners."

Trefwoorden: #bevendonk container, #bruyninckx, #DP world, #economie, #haven, #logistiek, #otm, #pps, #terminal

Lees verder

nieuws

( Foto: DP World, CEO Rob Harrison )

ENGINEERINGNET.BE - DP World heeft dit jaar de ‘Logistics Project of the Year 2014 Award’ in de wacht gesleept. De jury van de Transport & Logistics Awards verkoos het bedrijf boven de twee andere genomineerden, REO Veiling en PFS-web, en bleek vooral onder de indruk van het multimodale aspect van de Beverdonk Container Terminal langs het Albertkanaal.

Dankzij de terminal kunnen zowel het wegvervoer als de binnenvaart lading overslaan op een strategische afstand van de Antwerpse haven.

De terminal heeft de jongste 2 jaar overigens al 30.000 TEU behandeld en dat kan, mits uitbreidingswerken aan het terrein en de kade, nog stijgen tot 300.000 TEU.

"Daarmee kunnen ook de toekomstige problemen door de aangroei van het containervervoer nu al worden aangepakt", klinkt het, wat geen luxe is gezien het verkeersinfarct waaraan de Antwerpse regio nu lijdt.

De terminal is zo succesvol dat hij volgens bepaalde bronnen zelfs door Rotterdam uitgespeeld wordt als vooruitgeschoven post in België om containers te werven voor hun eigen terminals.

De exploitatie van de infrastructuur werd begin 2012 opgestart als het eerste 'containertransferium' in België. De inland terminal richt zich op het bundelen van containervolumes uit het hinterland.

De terminal is eigendom van DP World (80%) en de haven van Antwerpen (20%). Het is de eerste terminal die documentloos containers kan importeren vanuit Antwerpen.

Om vrachtwagens een aantrekkelijke oplossing te bieden werd een terminal ontwikkeld die maximaal inspeelt op de noden van trucks. DP World mocht hiervoor eerder ook al de OTM award en de Move-It innovation award ontvangen.


(Bert Belmans)

CITATEN
Eddy Bruyninckx, CEO van het Gemeentelijk Havenbedrijf Antwerpen: “Deze award is de bevestiging voor en door de logistieke wereld dat het concept van de Beverdonk Container Terminal goed werkt en navolging verdient. Het is bovendien een goed voorbeeld van innovatieve samenwerking tussen private en publieke partners.”

Rob Harrison, CEO van DP World in Antwerpen: “Het feit dat Beverdonk Container Terminal deze award heeft verdiend, bewijst het succes van dit inland concept.”