• 19/02/2014

Koppert neemt Braziliaans bedrijf over

Het gaat om de aankoop van Manejo Agricola, een bedrijf dat al jarenlang de producten voor biologische gewasbescherming van Koppert in Brazilië distribueert.

Trefwoorden: #biologische bescherming van grote gewassen, #Koppert, #Koppert Biological Systems, #macro-organismen, #Manejo Agricola

Lees verder

Nieuws

( Foto: Koppert )

ENGINEERINGNET.NL - Door de overname van het Braziliaanse bedrijf is Koppert in staat om hun activiteiten dit jaar ruim te verdubbelen en verder uit te breiden naar enkele belangrijke agrarische staten in Brazilië.

Manejo Agrícola verkoopt producten voor biologische bescherming van grote gewassen, zoals sojabonen, mais, katoen en sperziebonen.

Door de aankoop van dit bedrijf kan Koppert voortaan rechtstreeks producten aan distributeurs verkopen. Ook krijgt Koppert hierdoor 18 extra consultants in huis, waardoor het totaal naar 35 stijgt.

De markt voor biologische gewasbescherming in Brazilië is omvangrijk en groeit nog altijd, aldus Koppert. Er is veel vraag naar natuurlijke, effectieve oplossingen die veilig zijn voor mens en milieu.

Koppert Brazilië heeft recent een nieuwe productielocatie voor macro-organismen geopend in Piracicaba, gelegen in de Braziliaanse staat São Paulo.

Het bedrijf gaat nieuwe producten op de markt brengen: Trichogramma sluipwespen voor het beschermen van grote gewassen tegen de plagen Helicoverpa armigera en Diatraea saccharalis.

Veel telers in Brazilië, waaronder die van suikerriet, hebben met deze plagen te maken.


(Lydia Heida)

Op de foto vlnr.: Gustavo Herrmann en Danilo Pedrazzoli (managing directors Koppert Brazil), Paul Koppert (managing director Koppert Biological Systems), Luziario Fonseca en Rodrigo Rodrigues (Manejo Agrícola) en Henri Oosthoek (managing director Koppert Biological Systems).