• 21/02/2014

Vermeire Belting wordt ’verlengstuk’ van Siemens voor aandrijftreinen

Siemens schuift in België voortaan afdeling 'Motion' van Vermeire Belting naar voor als 'preferred partner' voor ontwerp, engineering en samenbouw van mechatronische aandrijftreinen.

Trefwoorden: #aandrijf, #aandrijftrein, #ids, #Industrie Drive Technologies, #mechatronisch, #motion control, #siemens, #techniek, #vermeire, #vermeire belging, #vermeire motion

Lees verder

Nieuws

( Foto: Siemens )

ENGINEERINGNET.BE – Industriële eindgebruikers krijgen voortaan het advies mee van Siemens om voor het (laten) bouwen van aandrijftreinen samen te werken met Vermeire Belting.

De mechatronische afdeling van dit bedrijf is sinds kort namelijk de eerste zogenaamde IDS-partner (Industrie Drive Technologies) van het Duitse concern.

Siemens: 'Machines worden steeds complexer, en ook de eisen op het vlak van performantie, veiligheid en flexibiliteit worden steeds hoger. Bovendien worden machinebouwers geconfronteerd met de vraag naar meer energie-efficiëntie en een kortere time-to-market.' En dat vereist gespecialiseerde kennis, laat het bedrijf verstaan.

Het 'Integrated Drive Systems'-concept is in zoverre speciaal dat het zowel de verschillende aandrijfcomponenten als de engineeringfases (mechanisch - elektronisch) van een aandrijftrein combineert.

Doordat alle componenten van één leverancier afkomstig zijn – Siemens – zijn ze uiteraard inherent beter op elkaar afgestemd en kan er dus sneller uitgeleverd worden.

"Door het partnership wordt Vermeire Motion als het ware het verlengstuk van Siemens IDS voor machinebouwers en industrie", stelt de Duitse groep in een officiële mededeling.

Vermeire kan alvast overtuigende geloofsbrieven voorleggen: het is al enkele decennia bezig met elektromechanische aandrijvingen en lineair techniek, inclusief sturingen en elektronica.


(Bert Belmans)

ACHTERGROND
Vermeire Motion is een business unit van de Vermeire, gekend onder de commerciële naam Vermeire Belting. De groep telt ruim 80 medewerkers, verspreid over vestigingen in Verviers, Gent, Luxemburg en het Franse Comines.