• 26/02/2014

Suez Environnement mag in Ans productieplant voor drinkwater bouwen

Waalse intercommunale CILE kent Degrémont contract toe voor bouw van drinkwaterplant in Ans nabij Luik. Balteau en Galère, dochterbedrijf van BAM, zijn betrokken partijen.

Trefwoorden: #balteau, #bam, #cile, #degremont, #galere, #luik, #suez, #suez environment

Lees verder

Nieuws

( Foto: Degrémont, bestaande installatie voor industriële afvalwaterzuivering )

ENGINEERINGNET.BE – CILE, de 'Compagnie Intercommunale Liégeoise des Eaux' heeft de opdracht voor de engineering en bouw van een zuiveringsinstallatie voor de productie van drinkwater in de Waalse gemeente Ans toegewezen aan Degrémont , een dochteronderneming Suez Environnement.

In totaal gaat het om een opdracht ter waarde van 26 miljoen euro, waarvan 6 miljoen voor Degrémont. Dat bedrijf zal voor de realisatie samenwerken met Balteau and Galère, een onderdeel van de BAM-groep.

De zuiveringsinstallatie zal een capaciteit hebben van 35.000m³ drinkwater per dag. Er wordt gebruikt gemaakt van gepatenteerde procedés om nitraten (Nitrizur) en pesticiden (Carbazur) te verwijderen. het project past in CILE 's opzet om de waterzachtheid in de Luikse regio te verbeteren.


(Bert Belmans)

ACHTERGROND
Het van origine Franse Degrémont behoort tot de groep Suez Environment, en is sinds méér dan 70 jaar gespecialiseerd in waterbehandeling. Het bedrijf stelt meer dan 5.000 mensen tewerk in 70 landen, en realiseerde in 2013 een zakencijfer van 1,1 miljard euro.