• 27/02/2014

Speakap ontvangt drie ton om ’Facebook voor bedrijven’ uit te bouwen

Het in Amsterdam gevestigde bedrijf haalde eerder al 1,7 miljoen euro op en heeft tot doel de grootste speler in Europa te worden.

Trefwoorden: #Facebook voor bedrijven, #smartphone app, #Spekap, #Yammer

Lees verder

nieuws

( Foto: Speakap )

ENGINEERINGNET.NL - Speakap is een sociaal netwerk op internet zoals Facebook, maar richt zich op organisaties zodat werk en privé goed te scheiden zijn.

Het platform biedt ruimte om documenten, foto's, roosters en mails uit te wisselen, te brainstormen en te discussiëren. De app is beschikbaar op pc, tablet of smartphone.

Alle data wordt opgeslagen in een veilig en modern datacentrum te Haarlem, dat ook klimaatneutraal is. Bovendien blijft een organisatie eigenaar van alle geposte data, in tegenstelling tot de gebruikersvoorwaarden die Facebook hanteert. Gegevens, foto's en wachtwoorden worden altijd versleuteld verstuurd.

Speakap concurreert internationaal met Yammer, dat voor 1,2 miljard dollar is aangekocht door Microsoft, en Podio, dat door softwaregigant Citrix is overgenomen.

Het bedrijf heeft nu zeventig betalende klanten, waaronder supermarkten en andere retailers, hotels en ziekenhuizen.

Bedrijven kunnen gratis het netwerk gebruiken, maar wie alle mogelijkheden van het platform wil benutten betaalt per gebruiker tot 3 euro per maand.


(Lydia Heida)