• 28/02/2014

Terugkeer autoproductie zorgt voor honderden nieuwe banen in Limburg

VDL NedCar gaat medio dit jaar voor BMW Group in de fabriek te Born de nieuwe Mini in elkaar zetten.

Trefwoorden: #BMW Group, #nieuwe Mini, #productiefaciliteit, #VDL NedCar

Lees verder

Nieuws

( Foto: screenshot video Rijksoverheid )

ENGINEERINGNET.NL - Twee jaar geleden stopte autoconcern Mitsubishi met het produceren van auto's in Nederland.

Hierdoor dreigde ontslag voor 1.500 medewerkers van NedCar, het bedrijf dat de auto's voor Mitsubishi in elkaar zette.

Ruim een jaar geleden nam de VDL Groep de aandelen van Mitsubishi in NedCar over. Alle medewerkers kregen toen een terugkeergarantie. De VDL Groep wilde met deze overname haar positie op de internationale automotive markt verder versterken.

In de fabriek te Born worden in opdracht van derden auto’s in elkaar gezet. De eerste klant van VDL Nedcar is de BMW Group. De afgelopen tijd is hard gewerkt aan het ombouwen van de productielijnen, om deze gereed te maken voor het assembleren van de Mini voor de BMW Group.

Samen met BMW Group en diverse toeleveranciers is hieraan gewerkt. De veranderingen variëren van bouwkundige aanpassingen tot logistieke omzettingen en het installeren van nieuwe productiefaciliteiten.

In de zomer van dit jaar wordt gestart met de productie van de Mini. Er zullen dit jaar enkele tienduizenden Mini’s in Born van de band rollen. Momenteel is ruim de helft van de 1.500 VDL Nedcar medewerkers weer aan het werk. In de loop van dit jaar zullen ook de overige medewerkers stapsgewijs instromen.

De VDL Groep maakte in 2013 een enorme groeit door, waarbij de nettowinst van 56,8 miljoen euro in 2012 naar 88,6 miljoen euro steeg. Het aantal medewerkers nam toe van 8.757 eind 2012 naar 9.186 eind vorig jaar.

VDL Nedcar droeg voor 120 miljoen euro bij aan de omzet, ten opzichte van 70 miljoen euro in 2012. Daarbij nam VDL Groep de productieactiviteiten van ASMI in Singapore over en werd in dat land ook een andere vestiging in bedrijf genomen.


(Lydia Heida)