• 03/03/2014

Internetaanbieder Karma Mobility komt terug naar Europa

Het Nederlandse bedrijf, waarvan de oprichters in 2012 naar New York verhuisden om aan het bekende Techstars programma mee te doen, kiest voor een internationale uitrol.

Trefwoorden: #Karma Mobility, #mini-router, #mobiele telefoon, #Techstars, #wifi

Lees verder

Nieuws

( Foto: Karma Mobility )

ENGINEERINGNET - Karma Mobility stelt mensen, via een mini-router, in staat om wifi op hun mobiele telefoon te delen met anderen, via het 4G netwerk.

Hoe meer je deelt, hoe meer gratis data je zelf kunt kunt downloaden: 100 MB per gebruiker van jouw wifi. Dit onder het motto 'Als jij genereus bent, zijn wij het naar jou toe.'

De oprichters van Karma Mobility, Robert Gaal, Steven van Wel en Stefan Borsje, kregen twee jaar geleden een uitnodiging om aan Techstars mee te doen, een programma dat zich richt op het begeleiden van startende bedrijven, daarin geld steekt en er extra investeerders bij zoekt.

Het bedrijf heeft nu, na één jaar, 50.000 betalende gebruikers. Tot nu toe is het gebruik van de mini-router beperkt tot tientallen steden in de Verenigde Staten, variërend van Washington, Nashville tot aan Kansas.

Karma Mobility heeft twee miljoen dollar aan financiering binnengehaald voor een internationale uitrol, waar het bedrijf zich dit jaar op gaat voorbereiden.

Deze uitrol gaat vanaf 2015 van start en is gericht op Europese landen zoals Engeland, Duitsland, Frankrijk en ook Nederland. In het bedrijf investeerde onder meer de durfkapitalist Draper Fisher Jurvetson, die ook in SpaceX, Tesla, Box, en Yammer geld stak.


(Lydia Heida)