• 05/03/2014

Student industrieel ontwerp van de UGent ontwerpt ketnet awards

Thomas Gruwez, student industrieel ingenieur Industrieel Ontwerpen (UGent - Campus Kortrijk) heeft de awards voor het Gala van de Gouden K's van Ketnet ontworpen in een lesopdracht.

Trefwoorden: #industrial design center kortrijk, #industrieel ontwerp, #ketnet award

Lees verder

Nieuws

( Foto: screenshot video Ketnet, VRT )

ENGINEERINGNET.BE – Op zondag 9 maart zendt Ketnet de eerste editie uit van Het Gala van de Gouden K’s: een grootse award-show waarin Ketnet zowat alles en iedereen bekroont die het afgelopen jaar iets teweegbracht in de leefwereld van kinderen.

De VRT contacteerde het Industrial Design Center (IDC) om een award te bedenken en te realiseren, van brainstorm over productconcept tot productie. De tweedejaarsstudenten industrieel ontwerpen van UGent Campus Kortrijk kregen tijdens een lesopdracht 5 weken de tijd om elk een unieke gala award te ontwerpen, gebruik makende van de productietechniek ‘laser cutting’, op basis van het logo dat Ketnet aanreikte. Ze moesten hierbij dus daadwerkelijk een prototype maken van hun eigen idee. Het IDC zal de awards ook zelf produceren.

Het winnende concept van student industrieel ingenieur Industrieel Ontwerpen Thomas Gruwez, werd gekozen uit 23 voorstellen. De award is gemaakt uit kunststof en hout met telkens een ander icoontje of logo per categorie. Er wordt ook een knutselversie gemaakt die kinderen kunnen verpersoonlijken en aan hun eigen ‘ster van het jaar’ kunnen opdragen.


(Saskia Van Hoyweghen)