• 05/03/2014

Nieuwe assemblagehal van Valk Welding moet groei veiligstellen

Valk Welding is gestart met nieuwbouw van nieuwe hal voor assemblage van lasrobots in Alblasserdam. "Afgelopen jaar tekenden we winstgroei van 25% op".

Trefwoorden: #integrator, #las, #lasrobot, #lassen, #robot, #techniek, #valk, #valk welding

Lees verder

Nieuws

( Foto: Valk Welding )

ENGINEERINGNET.BE – System integrator Valk Welding meldde al eerder het afgelopen jaar een winstgroei van 25% te hebben gerealiseerd.

Vooral de sterk toegenomen verkoop in Frankrijk, Denemarken en Tsjechië liggen ten grondslag aan deze spectaculaire rendementsgroei. Het bedrijf maakt zich sterk dit ritme de komende jaren te kunnen volhouden, vooral via een verdere uitbouw van de internationale activiteiten.

Vooruitblikkend op de toekomst is de leverancier nu gestart met de bouw van een nieuwe assemblagehal in Alblasserdam. CEO Remco Valk: “Naast lasrobotinstallaties op H- en E-vormige frames, blijft het aantal grote robotinstallaties op portaalconstructies verder toenemen."

"Om die op te kunnen opbouwen moesten we in een aantal gevallen orders afwijzen op basis van levertijd. De nieuwe hal moet daar een structurele oplossing in bieden.”

De nieuwe ruimte zal goed zijn voor een extra 1.700m², wat het totaal op ongeveer 5.000m² brengt. Oplevering wordt over enkele maanden verwacht. Welke investering met het project gemoeid is, werd niet meegedeeld.

Met een totaal aantal geïnstalleerde lasrobotsystemen van ruim 2.200 en een maandelijkse levering van 600 ton massieve lasdraad, behoort Valk Welding naar eigen zeggen nu al tot de grootste onafhankelijke integratoren en leveranciers op dit gebied van Europa.


(Bert Belmans)