• 06/03/2014

Familiebedrijf Knieriem haalt Filipijnse mega-order binnen

Voor 50 miljoen euro gaat het bedrijf alle twintig miljoen kentekenplaten voor Filipijnse auto's produceren.

Trefwoorden: #Familiebedrijf Knieriem, #Filipijnen, #kentekenplaten

Lees verder

Nieuws

( Foto: Knieriem )

ENGINEERINGNET.NL - Het 5-jarige contract, dat met de Filipijnse overheid is gesloten, omvat de vervanging van alle huidige kentekenplaten door nieuwe platen, die aan strenge veiligheidsnormen voldoen.

Op de platen komen barcodes, halogrammen en andere beschermingsmiddelen. Daarmee zijn de platen beter beschermd dan Nederlandse kentekenplaten. Ook levert Knieriem roestvrij stalen bevestigingsbalken voor de kentekenplaten.

De kentekenplaten worden in Goes geproduceerd, waar Knieriem is gevestigd. Het bedrijf heeft voor het maken van deze platen een extra productielijn opgebouwd. In Manila, de hoofdstad van de Filipijnen, komen er letters op de platen. Het nieuwe type kentekenplaat wordt in april 2014 ingevoerd op de Filipijnen.

Deze order is de grootste in de geschiedenis van het Zeeuwse familiebedrijf. Knieriem wist de order binnen te halen door samen met een lokaal bedrijf de internationale aanbesteding te winnen.

Het project liep eerder maanden vertraging op doordat toestemming van de overheid niet werd verkregen. De orkaan die de Filipijnen vorig jaar trof, maakte dat ambtenaren druk met andere zaken bezig waren. Zo verbleef ook de staatssecretaris die over het kentekenplaat project ging, een tijd in het rampgebied.

Maar directeur Jacco Harinck stelde hierover tegen RTL nieuws dat er dingen in het leven belangrijker zijn dan een kentekenplaat: “Als je dat vergeet ben je verkeerd bezig.”


(Lydia Heida)