• 12/03/2014

Jobat, easyFairs en Engineeringnet lanceren eerste jobevent ’JobatSquare’

Samenwerking tussen rekruteringsplatform Jobat, beursinrichter easyFairs en mediaplatform Engineeringnet speelt in op de acute nood van technisch-industriële wereld.

Trefwoorden: #banen, #easyFairs, #Engineeringnet, #hrm, #job, #Jobat, #JobatSquare, #knelpuntberoep, #vacature, #VDAB

Lees verder

HR

( Foto: Tetra Pak )

ENGINEERINGNET.BE - De 'tripartite' Jobat, Engineeringnet en easyFairs gaat op 27 maart 2014 speciaal voor ingenieurs en technici een gloednieuw jobevent inrichten: JobatSquare.

De eerste editie vindt plaats tijdens de vakbeurzen Maintenance en Pumps&Valves in Antwerp Expo, en geniet bovendien de steun van de VDAB.

Verwacht: 2.510 onderhoudsvacatures
De reden voor het initiatief, met twee technisch vakbeurzen als draagstructuur, is niet ver te zoeken: de Antwerpse havenregio staat de komende twee jaar voor de uitdaging om invulling te geven aan meer dan 2.510 technische vacatures in onderhoud.

Vorig jaar bijvoorbeeld lieten Voka en Alfaport nog weten een verdubbeling van het aantal onderhoudsvacatures in de regio te verwachten (pc- en tabletgebruikers: zie leestips onderaan). "Dat zijn geen extrapolaties, maar reële cijfers", stelde Luc Luwel, gedelegeerd bestuurder bij de Kamer destijds.

De bedoeling van de inrichters is een bijdrage te leveren om de acute nood te lenigen. Op het event zullen een 20-tal werkgevers face-to-face in contact kunnen treden met kandidaat-werknemers in disciplines gaande van onderhoudstechnici, pijpfitters, (proces)operators, monteurs tot informatici, industriële en burgerlijke ingenieurs.

Daarnaast kunnen werkzoekenden en geïnteresseerden op de stand van VDAB terecht om hun cv te laten doorlichten en eventueel te laten bijsturen door de aanwezige experts.

Bert Belmans, uitgever van de print en online media Engineeringnet.be en Maintenance Magazine: "Wij hebben onze steun toegezegd en zullen vooral via onze online nieuwswebsite technici informeren over nieuwe carrièrekansen die het event te bieden heeft."

"Een jobevent tijdens een technische vakbeurs heeft toch een speciale 'drive': naast informatie verzamelen over technische ontwikkelingen, kunnen bezoekers ook voor zichzelf aan de verrijking van hun carrière werken. Zo creëer je we een veel breder platform voor de onderhoudssector, wat past in het concept van onze Engineeringnet Community."

Patrick Boon, Business Manager van Jobat: “We gebruiken de expertise die we via ons ‘Career Launch’-event hebben opgebouwd, waarbij we resoluut kiezen voor een rechttoe-rechtaan concept met een lage instapkost."

John Barbier Marketing Project Manager bij easyFairs: “Met de JobatSquare verbreden wij van onze kant de dienstverlening naar de standhouders. We willen niet alleen hun verkoops- maar ook hun HRM-afdeling de technische vakbeurs als wervingsplatform aanbieden."


(Bert Belmans)