• 12/03/2014

Corrosion Industry Sessions op Maintenance en Pumps & Valves - invitatie

Hoe gaan we om met het multidisciplinaire karakter van corrosie? Ontdek meer hierover op 27 maart 2014 tijdens de Corrosion Industry Insight Sessions in Antwerp expo.

Trefwoorden: #Corrosion Industry Sessions, #easyFairs, #Maintenance, #Pumps&Valves

Lees verder

Productnieuws

ENGINEERINGNET.BE - Corrosie kan vele ontstaansoorzaken hebben.

Toch blijkt vaak tijdens het ontwerp al tegen een aantal beginselen van vormgeving en materiaalkeuze gezondigd te zijn.

Ook latere modificaties in processen en veranderde procescondities kunnen tot zeer complexe corrosieverschijnselen leiden, evenals engineering- en constructiefouten tijdens onderhoud en reparatie.

Om de ware oorzaak te kunnen achterhalen, is het essentieel verder te kijken dan alleen naar de materiaalkundige aspecten. Ook dienen procescondities, eventuele veranderingen daarin en andere invloedsfactoren onder de loep te worden genomen.

Klik hier om u in te schrijven voor een of meerdere infosessies.

Het programma van donderdag 27 maart 2014 in zaal 1 (hal 1):

14:00 - 14:30 | Soorten corrosie en hun oorzaken
Wat is corrosie, hoe en waardoor ontstaat het eigenlijk? Soorten corrosie waarmee u in uw werkpraktijk te maken krijgt w.o corrosie onder isolatie, galvanische corrosie e.a.: hoe herken je deze en wat kun je er tegen doen?
Dr Ir Frans Vos, General Manager - Materials Consult (Technotrans, Institute for Technology Transfer BV)

14:30 - 15:00 | Voorkomen van aangroei en corrosie in leidingen en warmtewisselaars
Voor warmtewisselaars geldt in het algemeen: wil je corrosie voorkomen, krijg je afzettingen. Wil je afzettingen voorkomen, krijg je corrosie. Hoe beheers je de waterkwaliteit in industriële installaties en voorkom je zowel afzettingen als corrosie.
Pieter Loos, Manager chemicals & equipment for Industrial Water Treatment - Ekopak NV

15:00 - 15:30 | Corrosiebestrijding vraagt om een multidisciplinaire aanpak
Zonder de echte oorzaak te kennen is de aanpak van een corrosieprobleem vrijwel nutteloos. Dat lijkt logisch. Toch wordt er dagelijks veel geld en tijd verspild met het bedenken van oplossingen voor verkeerde oorzaken. Een corrosieprobleem moet daarom altijd vanuit verschillende disciplines worden bekeken: o.a. vanuit de metallurgie, het proces, het medium, de omgevingsfactoren en hun onderlinge samenhang. Maar hoe krijg je die verschillende disciplines en expertise in huis?
Frans van der Kolk - Managing Director, Technocom & Corrosion Control Technology Alliance

15:30 - 16:00 | RVS corrosie: Preventieve en curatieve oppervlaktebehandelingen
Roestvast staal is er in diverse soorten. Een verkeerde keuze in relatie tot de toepassing, een verkeerde behandeling, maar ook engineering en constructiefouten, kunnen de levensduur van een RVS constructie extreem verkorten. De meeste problemen zijn echter vrij eenvoudig te voorkomen.
Barry Hammerstein, Manager - Vecom Metal Treatment

16:00 - 16:30 | Wanneer biedt een coating een goede corrosiebescherming
Zelfs de beste coating is maar een Halfproduct. Gebrek aan kennis op de werkvloer kan leiden tot een totaal falen van een duur conserveringssysteem en alsnog tot degradatie van materialen, uitval van processen en veiligheidsrisico’s. Niet in de laatste plaats omdat b.v. de vorming van corrosie tot op het moment van falen onder de coating voor het oog verborgen kan blijven.
Henk Ras, Consultant - Exova

16:30 - 17:00 | Preventie van corrosie (w.o. MIC) en fouling in leidingen en equipment
Er is een nieuwe generatie van inbrandlakken op basis van phenolics die speciaal is ontwikkeld voor bescherming tegen aangroei en Microbiologisch beïnvloedde corrosie (MIC). Het coatingsysteem is bedoeld om de levensduur en betrouwbaarheid van met name warmtewisselaars en (brandblus) leidingen te vergroten. Hoe functioneert dit systeem en wat zijn de ervaringen ermee.
Edward Piguillet, Owner - Carrecon Piguillet

Voor meer informatie:
easyFairs nv/sa
Jan Van Rijswijcklaan 191 - BE-2020 Antwerpen
www.easyFairs.com/maintenance-be & www.easyFairs.com/pumps-valves-be

Dit gesponsorde tekstBERICHT is een realisatie van:
easyFairs


Bericht van de redactie: dit is een ingezonden mededeling, die mogelijk niet vrij is van commerciële invloeden. De verantwoordelijkheid voor de verstrekte technische en andere gegevens berust volledig bij de vermelde leverancier of fabrikant.